Vijesti

Dodik: Izbori u Srpskoj bili fer i pošteni

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik gostujući na Fejs televiziji rekao je da ne želi da se miješa u političke prilike Sarajeva.

– Sarajevo je neuporedivo sa Banjalukom. Srbi su iz Sarajeva otišli jer ih je Armija RBiH istjerala odavde. Srbi su imali 50.000 stambenih i poslovnih jedinica u Sarajevu. Ne mislim da se uplićem u bilo kakve političke procese u Sarajevu, kao što mislim ni da se Bošnjaci ne bi trebali uplitati u banjalučke procese – kazao je Dodik.

Dodik je rekao da je za njega BiH državna zajednica, komentarišući godišnjicu Dejtona.

– Dejton ima svoj međunarodni kredibilitet. Dejton se neće promijeniti. To bi bilo pogrešno. Po međunarodnom smislu Republika Srpska je država. Danas je naš praznik posvećen Dejtonu. Srpska slavi Dejton. Ako je to donijelo mir, zašto se ne slavi ovdje u Federaciji – kaže Dodik.

Dodik je istakao i da su izbori u Srpskoj bili fer i pošteni.

– I ovaj put na izborima je bilo manje od deset odsto nevažećih listića. Ranije smo imali 40 pozicija u Srpskoj sada imamo 42 i tri u FBiH. U Bijeljini i Banjaluci i dalje smo jaki. Tokom pandemije smo donosili rigorozne mjere, pa i u tim okolnostima imamo rast SNSD-a – kazao je Dodik.

Smatra i da BiH treba imati povjerenje u “mini Šengen”. 

– Treba imati povjerenje u taj proces. On ima podršku EU. I bazično je kreiran kao evropski. EU će biti lakše da uzmu cijeli region. BiH je jedina u regionu koja nema status kandidata u EU – kazao je Dodik.

Komentarisao je i političke prilike u Crnoj Gori.

– SPC je u Crnoj Gori ponižavana, i pokušano joj je sve da bude oteto što ima tamo. Sa Milom Đukanovićem se ne čujem. Nemam potrebe. Milo Đukanović je legitimni predsjednik Crne Gore i ja ga poštujem – rekao je Dodik.

Foto: srna.rs

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close