Sport

Dodik: Fudbalski savez Srpske jedan je od stubova našeg postojanja

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Fudbalskog saveza Republike Srpske Vici Zeljkoviću i svim članovima ovog saveza veliki jubilej – 30 godina postojanja i uspješnog rada, sa željom da u budućnosti taj rad bude još bolji i plodonosniji.

– Formiranje Fudbalskog saveza u veoma izazovno i specifično ratno vrijeme, 5. septembra 1992. godine, bila je jedna veoma hrabra priča za koju je malo ko vjerovao da će zaživjeti, ali zahvaljujući sportskom duhu i entuzijazmu osnivača i rukovodstava, danas imamo organizaciju koja je jedna od značajnih stubova našeg postojanja i bitisanja – istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da je 30 godina postojanja Fudbalskog saveza Republike Srpske dokaz uspješnog rada i izrazio uvjerenje da će i današnja akademija “Fudbal je život”, organizovana tim povodom, biti pravi sportski praznik u Srpskoj.

– Fudbalski savez Republike Srpske imao je i imaće podršku institucija Srpske, jer je to organizacija koja promoviše sport, naše sportiste i Republiku Srpsku. Boljih ambasadora nema od naših sportista i zato će uvijek imati moju, kao i podršku svih nas u Srpskoj – poručio je Dodik.

Fudbalski savez Republike Srpske osnovan je 5. septembra 1992. godine, a osnivačka Skupština je održana u Banskom dvoru u Banjaluci. Za prvog predsjednika izabran je Branko Lazarević iz Bijeljine, a generalnog sekretara Rodoljub Petković iz Banjaluke.

Nakon Lazarevića predsjednici su bili Milan Јelić iz Modriče i Mile Kovačević iz Gradiške. Danas je na čelu Fudbalskog saveza Srpske Vico Zeljković iz Banjaluke.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS


Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Back to top button
Close