Vijesti

Dodik: Državničko obraćanje Vučića naciji

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je za Srnu da je današnje obraćenje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića dokaz odnosa koje svaki ozbiljan državnik treba da ima prema suštinskim nacionalnim pitanjima.

– U potpunosti podržavam napore Srbije i predsjednika Vučića, a posebno njegovo obraćanje na sjednici Skupštine posvećenoj Kosovu i Metohiji gdje je govorio i o nevjerovatnom licemjerstvu međunarodne zajednice kada se postavi pitanje paralele između Kosova i Republike Srpske te da se od zapadnih zvaničnika ne dobija odgovor na prosto pitanje kakve veze ima humanitarna katastrofa sa secesijom – naglasio je Dodik.

Dodik je ocijenio da je ovo prvi put da jedan predsjednik Srbije ima ovakav jasno izražen državnički odnos prema položaju Srba i srpskom nacionalnom pitanju.

– Današnje Vučićevo obraćanje imalo je veliki odjek u Republici Srpskoj i veliko odobravanje njenih građana i srpski narod u Republici Srpskoj podržava njegove napore da se ostane na srpskom stanovištu da budemo svoji na svom, bez ugrožavanja tuđe slobode i tuđih nacionalnih, vjerskih kulturnih, ljudskih i drugih prava – istakao je Dodik.

Foto: D. Pozderović

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close