Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da sudija Suda BiH Јasmina Ćosić Dedović nije podobna za odlučivanje o tužbi koju je Tužilaštvo BiH podiglo protiv njega i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića, te da je nemoguće imati povjerenje u tu pravosudnu instituciju.

Dodik je istakao da je da se Dedovićeva odavno svrstala ne jednu stranu, podsjetivši da je bila u timu koji je branio Nasera Orića.

– Čuo sam da je bila i u ekipi koja je oslobodila Orića. Ona je bila i u OHR-u. Kako je moguće da Milorad Dodik bude kriv, a Naser Orić nije? Hoćete povjerenje, nema povjerenja. Kako da vjerujemo u pravosuđe kada mnogi svjedoci protiv Orića danas nisu živi – rekao je Dodik.

Ponovio je da je njegova ustavna obaveza, kao predsjednika Republike Srpske, bila da potpiše ukaz o proglašenju zakona koji je donijela Narodna skupština Republike Srpske.

– Kako je moguće da živimo u zemlji u kojoj jedan broj pravnika, sudija, tužilaca smatra da stranac, koji nema pravo da nametne zakon, može da tuži? – upitao je Dodik.

Podsjetio je da Ustav BiH kaže da jedinu zakonodavnu nadležnost za donošenje zakona u BiH ima Parlamentarna skupština.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Sarajevska čaršija upropastila projekat istočne gasne konekcije vrijedan dvije milijarde evra
Naredni članakNović: Јasno kome VSTS polaže račune