Vijesti

Dodik: Cijene gasa i struje ostaju iste (VIDEO)

Cijena struje i gasa u Republici Srpskoj ostaju iste, poručio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, gostujući u našoj emisiji Telering.

– Otkada sam na vlasti govore kako će se privatizovati Elektroprivreda Republike Srpske, što apsolutno nije tačno – naglasio je Dodik.

Istakao je da ekonomija Srpske i pored brojnih poteškoća postiže sve bolje rezultate.

– Najbolji pokazatelj je pokrivenost uvoza izvozom, koji iznosi 80 odsto. Kada smo mi došli na vlast bio je 34 odsto. Ali ne zamjeramo mi na tome SDS-u i PDP-u koji su tada bili na vlasti, jer tek se izašlo iz rata. Bilo je sve raspadnuto, ali uspjeli smo da uspostavimo sistem koji daje neke rezultate, a 2005. godine kada smo došli na vlast ukupan domaći proizvod je bio 4,2 milijardi KM, danas je preko 12 milijardi, i to bez inflacije – naglasio je Dodik.

Dodik dodaje da u ovom trenutku Republika Srpska ima najveći broj zaposlenih ikada, a to je 275.358 lica koji imaju zaposlenje.

– Imamo i najveći broj penzionera, što nikada nije bilo. U okolnostima gdje je gotovo identičan broj zaposlenih i penzionera, održavamo penzioni sistem, budžet, i rastemo u svakom segmentu – istakao je Dodik.

Foto: Sputnjik

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close