Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da komentari austrijskog NATO lobiste Gintera Felingera nisu uopšte “duhoviti”, kako to smatraju pojedinci, naprotiv oni su umobolni i morbidni, a što je još gore – veoma je zabrinjavajuće da se njegove poruke uopšte prenose u medijima i šire društvenim mrežama jer u njima samo isijava mržnja prema srpskom narodu i pozivi na nasilje.

– Svugdje u svijetu takve izjave i njihovo dalje prenošenje u medijima i na društvenim mrežama naišlo bi na osudu i bilo bi sankcionisano. Međutim, s obzirom da je riječ o srbomrzačkim porukama u kojima on poziva na bombardovanje Banjaluke, a nedavno i Beograda onda se to naziva “duhovitošću ” – istakao je predsjednik Srpske za Srnu upitan da prokomentariše Felingerovu objavu na “Iksu” u kojoj je naveo da se “u slučaju rata mora bombardovati Banjuluka i srušiti nova zgrada Vlade Milorada Dodik unutar dva sata nakon što započne svoj rat za otcjepljenje, te da je to jedini način da se razgovara s Dodikom i da se spriječi da započne svoj balkanski rat”.

On je dodao da u tim porukama ne vidi ništa “duhovito”, osim da je to bolesno i morbidno, te na taj način širi mržnju prema srpskom narodu, Republici Srpskoj i Srbiji.

Dodik je naglasio da je ovaj austrijski NATO lobista najmanje pozvan da priča o Miloradu Dodiku koji nikome nije prijetio ratom.

– Svojom objavom Felinger je dovoljno rekao o sebi i kakve su mu namjere. Šta se ima pričati dalje o osobi, ne mogu reći ni čovjek jer to nije čovjek, koji je pozivao da se sa Tašmajdana ukloni spomenik trogodišnjoj djevojčici Milici Rakić koja je samo jedna od nedužnih žrtava agresije NATO saveza na Srbiju 1999. godine – istakao je Dodik.

Takođe, dodao je Dodik, o kakvom provokatoru i mrzitelju svega srpskog govori i to da je prilikom posjete Beogradu svakodnevno provocirao šireći zastavu Albanije i pozivajući građane Srbije na “obojenu revoluciju”.

On je naglasio da takav monstrum ne zaslužuje nikakav komentar, a da ima bilo kakve pravde njegovi nalozi na društvenim mrežama bi davno bili ugašeni i takvim likovima bi bilo zabranjeno da bilo gdje objavljuje svoje nasilničke srbomrzačke komentare.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Da su izbori svake godine, SNSD bi svaki put pobijedio PDP
Naredni članakDogodilo se na današnji dan, 9. novembar