Vijesti

Dobojski košarkaši u posjeti Fondaciji za djecu i omladinu u razvoju

Doboj, 22.7.- Povremeni reprezentativac Srbije, bivši centar Golden Stejta i Panatinaikosa Ognjen Kuzmić, nakon što je potpisao trogodišnji ugovor za Zvezdu, došao je na odmor u rodni grad,  gdje je napravio prve košarkaške korake.

posjeta-fondaciji-KuzmićU Doboju će boraviti do 12. avgusta, kada bi trebao da otpočne sa pripremama u novom klubu. Boravak u rodnoj grudi proslavljeni Dobojlija je iskoristio da posjeti Fondaciju za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju. Družeći se sa korisnicima Fondacije, kojima  je pokazao nekoliko košarkaških vještina, Kuzmić je izjavio da mu je  drago što postoji takva ustanova u gradu. On se osvrnuo i na prethodne angažmane, ali i na ugovor koji je prije tri dana potpisao sa beogradskim klubom.

-Riječ je o velikom timu, vidjećemo šta donosi budućnost.  NBA je za sada prošlost, trenutno sam samo skoncentrisan na igru u Zvezdi, rekao je dvadesešestogodišnji Dobojlija.

Osim Kuzmića, sa djecom sa smetnjama u razvoju družio se još jedan košarkaš iz Doboja Bojan Šarčević, koji već deset godina igra u Finskoj.

posjeta-fondaciji-Šarčević-Drago mi je da što imam priliku da se družim sa ovom divnom djecom, da osjetim njihov život, i njihove potrebe. Djecu koja imaju poteškoće u razvoju treba što više uključivati u društvo, i ni po koju cijenu ne smiju biti zapostavljena, izjavio je Šarčević, prilikom druženja sa mališanima.

Direktor Fondacije Zlatko Spasojević rekao je da se za štićenike ove ustanove organizuju brojne fizičke aktivnosti. Pored terena za košarku, korisnicima je dostupan i teren za mali fudbal , te sala za gimnastiku.

Družeći se sa dobojskim košarkašima djeca su iskoristila priliku da saznaju sve što ih je zanimalo iz svijeta košarke , ali i da oni pokažu svoje sposobnosti i umijeće sa košarkaškom loptom.

 

Novinar: Bojana Lugonjić

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close