Dobojlije su večeras svojim učešćem dale podršku skupu “Granica postoji”, koji je održan na međuentitetskoj granici u Donjoj Sopotnici u Novom Goraždu, u znak podrške institucijama Republike Srpske.

Na ovom skupu prisustvovao je veliki broj građana, njih oko 2.800.

Svojim prisustvom podršku skupu “Granica postoji” dali su i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Jošić, zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara BiH Aleksandar Goganović, savjetnik zamjenika ministra odbrane Mladen Joksimović, savjetnik predsjednika Republike Srpske Branislav Okuka, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, načelnici opština Novo Goražde Mila Petković, Rogatice Milorad Јagodić, Foče Milan Vukadinović. Prisutni su bili i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, te brojni građani Višegrada, Novog Goražda i Rudog.

Skupovi podrške institucijama Srpske prethodno su održani u Doboju, na Lapišnici u opštini Istočno Stari Grad, Pelagićevu, Ribniku, Foči, Oštroj Luci, Vlasenici, Istočnom Novom Sarajevu, Loparama i Nevesinju.

Na ovim skupovima koji su koji se održavaju od 1. septembra građani Srpske su iskazali protivljenje zbog podizanja optužnica od strane pravosuđa BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića.

Pripremio: Igor Jovanović

Foto: rtrs.tv, Ustupljene fotografije

RTV Doboj

Prethodni članakVulić: Pojedini sarajevski mediji bili bi ugašeni da nema medijskih istupa predsjednika Srpske
Naredni članakPravoslavni vjernici slave Pokrov Presvete Bogorodice