Vijesti

DOBOJ: Uskoro počinju radovi na izgradnji nove dobojske Bolnice (FOTO)

Prva faza na izgradnji nove moderne bolnice u Doboju je pri kraju. Kineski izvođači su uručili glavni projekat. Resorno gradsko odjeljenje obrađuje projektnu dokumentaciju i u fazi je izdavanja građevinske dozvole. Pripremni radovi na samoj lokaciji, gdje će nići novi objekat dobojske Bolnice se privode kraju. Uskoro će početi i građevisnki radovi. Radove će izvoditi domaća firma iz ovog grada. Da sve teče planiranom dinamikom uvjerio se i prvi čovjek Grada Doboja.

-Raduje me što će ovo biti jedno veliko gradilište i što će naši medicinski radnici dobiti jednu savremenu i moderno opremljenu zdravstvenu ustanovu. Svakako da ćemo pratiti i biti stalno prisutni na izgradnji dobojske Bolnice. To je veliki projekat i tu je zahvalnost Vladi Republike Srpske i svim institucijama koje su uzele učešće, kako bi Grad Doboj dobio jednu savremenu i moderno opremljenu Bolnicu na korist i medicinskih radnika, ali svakako i na korist građana Grada Doboja – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Bolnicu će graditi domaća dobojska firma, koja je potpisala ugovor sa kineskim izvođačem. Kako su rekli gradilište je spremno. Pomoćni objekti, mehanizacija i kranovi su već na terenu.

-Prvi nam je zadatak građevinska konstrukcija. To je ugovor koji treba da krene od 1. decembra ove godine i da traje do 2. avgusta sljedeće godine. Imamo tu dosta posla jer treba da izgradimo kompletnu betonsku konstrukciju, a to je negdje oko 16 hiljada kubika betona koji treba da ugradimo, kao i oko 1.000.600 kg armature – rekao je Marinko Ilić, tehnički direktor „Građ-prometa“ Doboj.

Marinko Ilić, tehnički direktor „Građ-prometa“ Doboj

Izgradnja nove moderne bolnice, najvažniji je projekat za Grad Doboj i cijelu dobojsku regiju. Ova Bolnica opslužuje više od 200 000 stanovnika ili oko 20 % osiguranika Republike Srpske. Sve medicinske službe u novom objektu će biti pod jednim krovom, za razliku od sadašnjeg objekta ove zdravstvene ustanove, koja je paviljonskog tipa.

-Novi objekat će imati 25.000 m2 sa prizemljem i šest spratova, a na vrhu Bolnice bi trebao biti i heliodrom. Na samom ulazu u Bolnicu biće jedan savremeni urgetni blok sa jedne strane, a sa druge strane konsultativno-specijalističke ambulante, tako da pacijenti kada dođu u zdravstvenu ustanovu Bolnicu Doboj sve usluge će moći da dobiju na jednom mjestu – izjavio je Mladen Gajić, direktor Bolnice „Sveti apostol Luka“ Doboj.

Mladen Gajić, direktor Bolnice „Sveti apostol Luka“ Doboj

U martu prošle godine položen je kamen temeljac i potpisan ugovor sa kineskim izvođačem o izgradnji nove zgrade Bolnice u Doboju. Ugovor obuhvata tri faze – projektovanje, izgradnju i opremanje. U izgradnju će biti uloženo oko 100 miliona maraka.

Foto: rtvdoboj.org, Facebook/Boris Jerinić – Gradonačelnik Doboja

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close