Vijesti

DOBOJ: Upola manji broj krivičnih djela visokotehnološkog kriminaliteta

Policijska uprava Doboj je tokom ove godine evidentirala šest krivičnih djela iz oblasti visokotehnološkog kriminaliteta, dok ih je tokom prošle bilo ukupno 12, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije u ovoj upravi Dragan Sušić.

Sušić je naveo da su sva krivična djela razriješena.

“Najznačajnija aktivnost koju su realizovali pripadnici MUP-a Republike Srpske je dokumentovanje krivičnog djela kompjuterske prevare i pranja novca, prilikom čega je protiv četiri lica Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnesen izvještaj”, izjavio je Sušić novinarima i naveo da je riječ o licima iz Doboja, Modriče, Laktaša i Prijedora.

On je pojasnio da je riječ o unošenju malicioznog fajla koji pripada grupi virusa za neovlašten pristup kompjuterskim podacima, putem kojeg je upravljano dopunjavanjem pripejd brojeva i preduzeću “M:tel” pričinjena šteta od veća od 660.000 KM.

Sušić je ukazao i na nedavni slučaj koji se odnosi na prodaju mobilog telefona, kada je lice sa područja Doboja prevarom putem onlajn platforme ostvarilo materijalnu korist od 1.200 KM.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close