Vijesti

DOBOJ: Udruženje “Novi život” – U borbi sa sterilitetom važno psihološko savjetovanje

Predsjednik Udruženja porodica sa problemom steriliteta “Novi život” iz Doboja Aleksandra Sofrenić izjavila je da je u borbi sa sterilitetom važno psihološko savjetovanje.

Ona je pojasnila da kod parova i dalje postoje nedoumice o trudnoći donacijom reproduktivnog materijala ili preko surogat majke, te poručila da se za psihološko svajetovanje mogu obratiti profesionalcima iz Centra za mentalno zdravlje.

Prema njenim riječima, Udruženje “Novi život” potpisalo je memorandume sa pojedinim dobojskim zdravstvenim ustanovama koje su u znak podrške pronatalitnoj politici za obezbijedila popuste članovima za specijalističke preglede i analize od 10 do 15 odsto.

Sofrenovićeva je ukazala da je udruženje naišlo na dobar prijem u Gradskoj upravi Doboj i da je nakon nedavno održanog sastanka gradonačelnik Boris Jerinić obećao pomoć u sufinanisranju porodica sa problemom steriliteta.

Sofrenićeva je navela da se inicijalne informacije u vezi sa vantjelesnom oplodnjom mogu pronaći na “Fejsbuk” stranici Udruženja.

U Doboju je 26. mart formirano Udruženje porodica sa problemom steriliteta “Novi život” s ciljem uzajamne podrške porodica i stručnjaka iz te oblasti, kao i pružanja adekvatnih informacija i psihološke pripreme za proceduru vantjelesne oplodnje. Udruženje ima 12 učlanjenih parova.

Foto: Faceboook/Udruženje “Novi život”

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close