Vijesti

DOBOJ: U toku infrastrukturni radovi u MZ Kostajnica (FOTO)

Ovih dana u Mjesnoj zajednici Kostajnica traju radovi na obnovi putnih pravaca. Izvođač radova je preduzeće „MG Mind“ iz Mrkonjić Grada, a investitor je Grad Doboj. Rekonstrukcija putne mreže uslijedila je nakon više od deset godina.

-U skladu sa obećanjem prethodnog gradonačelnika Doboja g. Obrena Petrovića, mi smo trenutno u fazi rekonstrukcije, odnosno asfaltiranja svih lokalnih puteva u MZ Kostajnica. Radi se po fazama kako je u mogućnosti firma „MG Mind“ koja je prošla na tenderu za rekonstrukciju naših puteva ovdje u Kostajnici. Trenutno se nalazimo u Gornjoj Kostajnici gdje je u toku presvlačenje jedne dionice koja je najviše ugrožena. U skladu sa mogućnostima „MG Mind-a“ u sljedećem periodu će biti asfaltirani svi putevi u Kostajnici tj. sanirane udarne rupe i presvučeni neki dijelovi koji su ugroženi duži niz godina. Rekonstrukcija puteva u Kostajnici nije rađena zadnjih desetak godina, putevi su oštećeni usljed obilnih kiša, a i zbog toga što je velika koncentracija saobraćaja na ovim putevima jer se oni koriste u različite namjene. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo kao MZ Kostajnica našem prethodnom gradonačelniku g. Obrenu Petroviću, a i sadašnjem gradonačelniku Borisu Jeriniću koji su svesrdno podržali ovu akciju – rekao je Mladen Filipović, odbornik u Skupštini grada Doboja.

Mladen Filipović, odbornik u Skupštini grada Doboja

Mještani Gornje Kostajnice sada imaju saniran put, koji je posebno frekventan i koji svakodnevno trpi velika oštećenja zbog prolaska kamiona i ostalih teških vozila do obližnjeg Becnja. Nedavno je asfaltiran i prilazni put do mjesne crkve. Sanacija puteva u MZ Kostajnica uslijedila je nakon više od deset godina, a dinamika radova na uređenju ostalih saobraćajnica kroz selo trajaće sve do kraja ove građevinske sezone.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close