Vijesti

DOBOJ: U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ obilježen Evropski dan jezika (FOTO)

U dobojskoj Osnovnoj školi „Sveti Sava“ održana je završna manifestacija povodom obilježavanja Evropskog dana jezika. Nagrađeni su najbolji literarni radovi na temu „Zašto volim da učim strani jezik“. Konkurs je raspisala Gradska uprava Doboj, koja je i nagradila najbolje đake.

Na konkursu, koji je raspisao Grad Doboj povodom Evropskog dana jezika, mogli su se prijaviti učenici od šestog do devetog razreda iz devet dobojskih osnovnih škola. U svojim radovima učenici su trebali da na maštovit način napišu zašto vole da uče strane jezike, a pisali su naravno na jednom od stranih jezika.

Nagrade za najbolje literarne radove na stranom jeziku obezbijedila je Gradska uprava. Kako je rečeno nije bilo lako izabrati najbolje radove, jer su svi prijavljeni bili kvalitetni.

-Uglavnom su svi pisali o tome zašto vole da uče strane jezike. U suštini svi su pisali na istu ili sličnu temu, tako da je stvarno bio jako težak izbor, jer su svi radovi jako dobri. Imamo radove na njemačkom i engleskom jeziku – izjavila je Milica Pavlović, član žirija.

Milica pavlović, član žirija

-Grad Doboj se aktivno uključio u organizaciju obilježavanja Evropskog dana jezika preko savjetodavnog tijela za obrazovanje i zapošljavanje. Dakle, uzeli smo učešće u punom kapacitetu i propratili smo takmičenje u literarnim radovima – rekao je Vlado Blagojević, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Vlado Blagojević, zamjenik gradonačelnika Doboja

Pored dva evropska jezika ,engleskog i njemačkog u školi Sveti Sava đaci mogu od prošle godine da uče i kineski jezik.

-On je u vidu fakultativne nastave, odnosno u sklopu vannastavnih aktivnosti i ove godine ima negdje oko 100 zainteresovanih učenika. Moram da kažem da je malo manji interes učenika, odnosno ostali su oni koji su najuporniji. Zanimljivo je da se pored kineskog jezika uče i kineska kultura i tradicija, tako da to drži određen broj učenika koji redovno dolaze na te časove – izjavila je Radmila Dakić, direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Doboj.

direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Doboj

Evropski dan jezika proslavlja se od 26. septembra 2001. godine. Od tada Dan jezika proslavlja se u većini evropskih država različitim aktivnostima, a ciljevi obilježavanja Dana jezika su promocija jezika, podsticaj jezičke i kulturne različitosti, ukazivanje na važnost učenja jezika i cjeloživotnog učenja stranih jezika.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close