Vijesti

DOBOJ: U Kladarima obilježena slava crkve – Rođenje Presvete Bogorodice (FOTO)

Crkva Rođenja Presvete Bogorodice u krnjinskim mjestu Kladari proslavila je hramovnu slavu. Zbog pandemije virusa korona ove godine prisutvovao manji broj vjernika. Kum slave bio je Željko Đuričić, koji je i odbornik u Skupštini grada Doboja.

-Okupili smo se danas ovdje da bi obilježili slavu crkve – Rođenje Presvete Bogorodice. U skladu sa svim epidemiološkim mjerama koje su preduzete u cilju zaštite građana skromnije nego obično obilježava se ova slava danas. Zahvalio bih se mještanima Opsina i Kladara i svima onima koji su došli iz okolnih sela. Takođe, zahvalio bih se i g. Obrenu Petroviću koji je nesebično pomogao izgradnju ovog svetog hrama, zatim gradonačelniku g. Borisu Jerinićću, kao i ostalima koji su bili prisutni – izjavio je Željko Đuričić, kum slave crkve.

Željko Đuričić, kum slave crkve

Izgradnju ove svetovnog objekta pomogla je Gradska uprava, a uskoro će on biti i osveštan uz prisustvo Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Gospodina Fotija.

-Ovaj hram izgradili smo uz nesebičnu pomoć mještana Kladara i okolnih sela, ali bez pomoći u to vrijeme načelnika opštine g. Obrena Petrovića, a evo i sada gradonačelnika g. Borisa Jeriniča teško da bi uspjeli sami i da završimo. Nadamo se da će nam dozvoliti svi ovi problemi sa kojima se susreću građani kada je u pitanju zdravlje i ova pandemija. da ćemo biti u mogućnosti i da ga osvetimo, a to će biti nešto što će i obilježiti ove završetke radova – rekao je Dragan Vasilić, šef kabineta gradonačelnika Doboja.

Dragan Vasilić, šef kabineta gradonačelnika Doboja

-Grad Doboj i Gradska uprava su u prethodnom periodu značajno pomogli obnovu i izgradnju ovog hrama, tako da pomažu izgradnju svih vjerskih objekata, kao i svih drugih objekata u gradu. Danas svjetla obraza ovdje dolazimo i u novom i obnovljenom hramu se molimo Bogu – izjavio je Vlado Blagojević, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Vlado Blagojević, zamjenik gradonačelnika Doboja

Nakon svete arhijerejske liturgije, izbora kuma za narednu godinu, uslijedio je trokratni ophod oko hrama i lomljenje slavskog kolača. Služen je parastos i položeni su vijenci i cvijeće na spomen-ploču podignutu u znak sjećanja na srpske junake iz ovog mjesta, koji su položili živote u temelje Republike Srpske.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close