Doboj

DOBOJ: U Gradskom parku održan mini kocert SCPD “Bogoljublje” (FOTO)

Srpsko crkveno-pjevačko društvo “Bogoljublje” iz Doboja održalo je još jedan koncert. Ovoga puta pjevali su na otvorenom u Parku narodnih heroja. Koncert je održan povodom Dana grada i Svjetskog dana muzike.

Nakon mjesec dana “Bogoljupci” su opet zapjevali za svoje sugrađane. Nedavnim koncertom obilježili su deceniju postojanja i rada, a sada su koncertom u Gradskom parku obradovali sve prisutne. Dan grada, Svjetski dan muzike, prvi dan ljeta-sve ovo obilježeno je upravo uz duhovne i svjetovne kompozicije u izvođenju članova hora “Bogoljublje”.

Ovaj koncert poklon je “Bogoljubaca” gradu Doboju povodom njegovog 606. rođendana.

U okviru obilježavanja dana Grada Doboja, SPCD “Bogoljublje” je odlučilo da svog gradu pokloni jedan koncert. Ovaj kocert u gradskom parku nismo nešto ni najavljivali, nadam se da su ljudi vidjeli naš poziv. Radi se o neobaveznom koncertu i mi ćemo predstaviti svoj repertoar i tako se zahvaliti Gradu Doboju na podršci koju nam pružaju. Nadam se da ćemop našim sugađanima priuštiti jedno lijepo veče, prikazivanjem dijela našeg repertoara koji je prilagođen nastupu na otvorenom. Ovim na neki način zaokružujemo ovu kulturnu sezonu pa se vidimo ponovo na jesen– izjavila je Lidija Žarić, SCPD “Bogoljublje”.

Lidija Žarić, SCPD “Bogoljublje”

Na repertoaru je nekoliko svjetovne i nekoliko duhovne muzike. To su pjesme koje smo već ranije pripremali građanima Doboja na našim koncertima, ali svaki put malo osvježimo sa nekim pjesmama koje smo ranije pjevali. Uživanje je nastupati na ovom koncertu i na svim našim koncertima, to je opušteno druženje i njegovanje kulture i tradicije– rekla je Slavica Marković, SCPD “Bogoljublje”.

Slavica Marković, SCPD “Bogoljublje”

Srpsko crkveno-prjevačko društvo “Bogoljublje” osnovano je 28. februara 2011. godine i djeluje pri Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice, gdje pojaju i na nedeljnim i prazničnim liturgijama. Ove godine obilježavaju jubilej – deset godina postojanja i rada, a za ovaj period mogu da se pohvale brojnim uspjesima i nagradama koje su osvojili. Za ovu deceniju kroz hor je prošlo oko 200 članova. Jedni su od bitnijih nosilaca kulturnog života u gradu na tri rijeke. Zato su i poklonili ovaj koncert u kojem su Dobojlije uživale, naročito nakon tolike pauze izazvane pandemijom virusa korona.

Foto: rtvdoboj.org

RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close