Vijesti

DOBOJ: U Gradskoj upravi organizovan prijem za sekciju Prve pomoći Medicinske škole

U Gradskoj upravi Doboj organizovan je prijem za sekciju Prve pomoći Medicinske škole iz ovog grada, koji su na nedavno održanom republičkom takmičenju iz Prve pomoći osvojili prvo mjesto.

Republičko takmičenje iz pružanja prve pomoći održano je 8. juna na Palama u organizaciji Crvenog krsta Republikie Srpske. Učenici Medicinske škole upravo su osvojili prvo mjesto na ovom takmičenju. Ovo nije prvi put da se vraćaju u Doboj sa nagradama. Prošle godine ista ekipa osvojila je drugo mjesto.

-Izuzetno mi je drago što smo vratili prelazni pehar, osvojili republičko zlato i ponovili uspjeh nakon skoro jedne decenije. Ova ekipa je prošle godine osvojila drugo mjesto na republičkom takmičenju, ali je ove godine otišla korak dalje i osvojila zlato. Takođe, moram naglasiti da mi je izuzetno drago što dobojska Gradska uprava prepoznaje naš rad i pomaže nas, jer to nam stvara dodatnu motivaciju za buduće uspjehe – izjavila je Tijana Starčević, učenica Medicinske škole Doboj.

Tijana Starčević, učenica Medicinske škole Doboj

-Mi smo veoma ponosni na našu ekipu koja godinama osvaja nagrade. Ovaj prijem u Gradskoj upravi je prilika i da se naši učenici promovišu, jer i njima je drago da se vrednuje njihov trud i zalaganje i ostajanje poslije časova na vježbanju prve pomoći. Nadam se da će i na državnom takmičenju ostvariti veliki uspjeh – rekla je Milena Jović, direktor Medicinske škole Doboj.

Milena Jović, direktor Medicinske škole Doboj

Kabinet gradonačelnika Doboja u maju je dao podršku ovim učenicima Medicinske škole, odnosno sekciji Prve pomoći, koji su u svoj grad donijeli zlatni pehar.

-Oni su uspjeli da postanu republički prvaci, mi smo zbog toga jako ponosni na njih, i u tom dijelu mi nastavljamo saradnju i podršku mladim ljudima. Danas smo za tu ekipu zamjenik gradonačelnika i ja organizovali prijem i dali im podršku, imajući u vidu da im slijedi državno takmičenje. Vjerujemo da će oni i dalje nastaviti da budu najbolji ambasadori našeg grada. Medicinska škola od svih škola u našem gradu prednjači u vannastavnim aktivnostima, to je škola koja zaista daje veliku širinu i prostor svim učenicima – izjavila je Sanja Vulić, predsjednik Skupštine grada Doboja.

Sanja Vulić, predsjednik Skupštine grada Doboja

Sekcija Prve pomoći dobojske Medicinske škole nastaviće vrijedno da se priprema za predstojeće državno prvenstvo ,koje ih očekuje.Žele,kažu,da se u svoj grad opet vrate kao pobjednici.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close