Vijesti

DOBOJ: U Brđanima služen parastos poginulim borcima (FOTO)

U zaseoku Brđani u dobojskoj mjesnoj zajednici Osječani na spomen obilježju služen je parastos za 11 poginulih boraca iz ovog trebavskog mjesta, koji su ugradili živote u temelje Srpske. Parastos poginulim borcima ovog dijela Trebave se održava već 12 godina u vrijeme održavanja Memorijalnog turnira koji nosi ime „Zoran Miljanović Zan“. Održavanje turnira ove godine je izostalo zbog pandemije virusa korona, ali nisu zaboravljeni poginuli junaci ovog kraja, kojima je odata dužna pošta.

-Zbog ove situacije održan je samo parastos, a inače organizuje se i tradicionalni memorijalni turnir. Turnir je trebao da bude dvanaesti po redu i posvećen je Zoranu Miljanoviću Zanu jednom od naših jakih boraca i svim ostalim palim borcima – izjavio je Dragan Jović, organizator.

Dragan Jović, organizator

-Ovdje smo se okupili mi saborci, svi mještani, gosti iz Doboja i okolnih mjesta, došao je i gradonačelnik, tako da turnir kao da je i održan. Tu smo i uz njih smo, ali zbog ove situacije turnir ne smijemo održati – rekao je Petar Popović, Gradska boračka organizacija Doboj.

Petar Popović, Gradska boračka organizacija Doboj

Div junaci koji su živote dali za Republiku Srpsku nikada neće biti zaboravljeni, poručio je prvi čovjek Doboja, koji je prisustvovao parastosu.

-Mi nećemo zaboraviti ove div junake. Svake godine smo tu prisutni kao i prethodnih godina, a tako i ove. Naravno, nadamo se da će što prije proći situacija sa pandemijom i sama vanredna situacija u Republici Srpskoj i Gradu Doboju, pa ćemo onda moći organizovati i one druge sadržaje kao što je memorijalni turnir. Memorijalni turnir koji je već tradicionalan ove godine nije održan, ali se nadamo da će biti organizovan u narednim godina, kada sve ovo vezano za pandemiju ostane iza nas – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Lokalna vlast radi na uređenju putne infrastrukture, kako u samom jezgru grada, tako i u njegovim ruralnim dijelovima. Radilo se i na Trebavi, a nastaviće se i u narednom periodu, poručio je gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

-Problem sa vodosnabdijevanjem je prisutan ovdje u Brđanima i u Osječanima, Mi smo nastavili sa daljom izgradnjom vodovodne mreže i putne infrastrukture. Sve ono što bude bila potreba mi ćemo zajedno sa mještanima ovdje u Osječaima i sa ljudima koji vode mjesnu zajednicu, koji su društveno odgovorni i koji sagledavaju potrebe građana, tražiti rješenja da uradimo što više – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Memorijalnom skupu u Brđanima, pored porodica poginulih boraca i mještana, prisustvovala je delegacija Grada Doboja na čelu sa gradonačelnikom Borisom Jerinićem, poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Obren Petrović i Sanja Vulić, te poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Jošić. Nakon parastosa na spomenik, podignut u znak sjećanja na 11 poginulih boraca iz zaseoka Brđani, položeni su vijenci i cvijeće.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close