Vijesti

DOBOJ: U Božincima Donjim izgrađen sportski poligon (FOTO)

U Donjim Božincima kod Podnovlja urađen je poligon. Uz podršku gradonačelnika Doboja Borisa Jerinića ovaj projekat je uspješno realizovan.

Mještani Donjih Božinaca dobili su poligon, sa svom pratećom opremom i rasvjetom. Kako kažu iz ove mjesne zajednice ovo je jedan od bitnijih projekata jer će svakako doprinijeti ostanku mladih na ovim prostorima.

-Ovo je velika stvar za naše mjesto. Ovom prilikom želio bih da se zahvalim gradonačelniku Borisu Jeriniću, predsjedniku Gradskog odbora SNSD-a Doboja Obrenu Petroviću i zamjeniku ministra odbrane BiH i našem koordinatoru Mirku Okoliću na ovom predivnom objektu, odnsono igralištu koje su nam donirali – izjavio je Mladen Knežević, predsjednik Mjesnog odbora SNSD-a Gornji Božinci.

Mladen Knežević, predsjednik Mjesnog odbora SNSD-a Gornji Božinci

Ovaj projekat u Donjim Božincima je realizovan zahvaljujući koordinaciji zamjenika Ministra odbrane BiH Mirka Okolića.

-Ovo je zaista nešto za što bi se moglo reći da je bilo potrebno u odnosu na cjelokupnu situaciju u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i širem okruženju, gdje je ovakve djece malo u nekim područjima. Mi na svu sreću imamo dovoljno ove djece i zbog toga je jedna ovakva investicija i napravljena. Vi ste bili i na početku naše ideje ovdje i vidjeli ste od kakvog je ovog terena stvoren jedan teren za tu djecu. Ta djeca su zaslužila da im napravimo ugodnije dane njihove koje će oni prvoditi ovdje u ovom selu, a ne da razmišlajju kako će otići iz ovog mjesta, iz Republike Srpske, BiH i iz ovog regiona. Znači, stvaramo uslove da ova djeca danas-sutra kada postanu u toj mjeri odrasla da mogu sama da razmišljaju da ostanu ovdje na ovim našim prostorima – rekao je Mirko Okolić, zamjenik ministra odbrane BiH.

Mirko Okolić, zamjenik ministra odbrane BiH

I ovaj projekat je pokazatelj da je podrška Gradske uprave neizostavna u svim ruralnim područjima. Kako kaže prvi čovjek Grada Boris Jerinić realizacijom ovakvih i sličnih projekata Grad nastoji da obezbijedi uslove za sve generacije.

-Prvenstveno želim da podijelim radost djece i da se zahvalim svim društveno i politički odgovornim ljudima ovdje u Donjim Božincima koji sagledavaju potrebe ove mjesne zajednice i kandiduju ih prema Gradskoj upravi, a na nama je naravno u Gradskoj upravi da tražimo odgovore i rješenja. Svakako da je ovo možda nekad trebalo i ranije, ali mi je drago da je završeno i da će biti na korist svih mještana ovdje u Donjim Božincima, a pogotovo najmlađoj populaciji što me posebno raduje – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Pored ovog projekta, u Donjim Božincima planira se izgradnja vodovoda, koji će pokrivati cijelu Mjesnu zajednicu Podnovlje.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close