Doboj

DOBOJ: Turistička organizacija grada Doboja na konferenciji za medije povodom završetka projekta Viki ambasador (FOTO)

Predstavnici Turističke organizacija grada Doboja prisustvovali su konferenciji za medije povodom završetka projekta Viki ambasador koji realizuje Vikimedijina zajednica Republike Srpske, koja je održana u dobojskom Regionalnom muzeju.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati rada, kao i QR kodovi koji će upotpuniti postavke Muzeja u Doboju. Riječ je o QR kodovima kreiranim na Kuerpediji (engl. QRpedia), jednom od Vikimedijinih projekata, koji za razliku od običnih QR kodova korisniku nude 327 jezičkih varijanti datog sadržaja u vidu enciklopedijskog članka.

Tvrđava Gradina i Regionalni muzej su nezaobilazna destinacija kada su u pitanju turističke posjete Doboju, gdje posjetioci mogu da se više upoznaju sa kulturnim naslijeđem i baštinom načega grada. Ljepota zemlje kao što je krajolik, kultura, spomenici, hrana privlači turiste i posjetioce da putuju i razmjenjuju informacije.

Iz Turističke organizacije Grada Doboja ističu da su u budućem periodu zainteresovani da se na ovaj način uključe u promociju turizma upotrebom Vikimedijinih QR kodova na određenim turističkim lokalitetima i brošurama, kako bi se posjetioci mogli i na taj način upoznati sa istorijom Grada Doboja.

Regionalni muzej u Doboju je drugi muzej u BiH koji koristi Vikimedija QR kodove.

Foto: Turistička organizacija Grada Doboj/blog.wikimedia.rs.ba

RTV Doboj/blog.wikimedia.rs.ba