Vijesti

DOBOJ: Trivićeva boravila u radnoj posjeti Doboju (FOTO)

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić razgovarala je u Doboju sa gradonačelnikom Boris Jerinićem o aktuelnom stanju u obrazovanju na području ove lokalne zajednice. Prilikom posjete Doboju Trivićeva je obišla i Ekonomsku školu, kao i Osnovnu školu „Ozren“ u Paklenici Donjoj.

Nastava u svim osnovnim i srednjim školama u Srpskoj završava se 8. juna. U periodu od sredine juna do sredine jula biće završeni i svi upisni rokovi za sve srednjoškolce sa čime završava školska godina što se tiče aktivnosti, potvrdila je resorna ministarka i dodala da očekuje da će od 1. septembra u novoj školskoj godini početi redovna nastava sa časovima od 45 minuta.

-Nadam se da ćemo i proces vakcinacije kojim su predviđeni zaposleni u prosvjeti i kulturi u nekom junskom ili julskom, odnosno ljetnom periodu uspjeti da završimo tj. najveći broj njih da vakcinišemo, kako bismo minimalizovali mogućnost širenja zaraze koronom, jer svi željno isčekujemo da se vratimo standardnom načinu odvijanja nastave sa časovima od 45 minuta i odjeljenjem sa svakim brojem đaka – izjavila je Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske.

Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske

Gradska uprava Doboj ima dobru saradnju sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske. Grad Doboj je učestvovao u velikom broju projekata, zahvaljujući kojima su poboljšani uslovi za đake i nastavno osoblje. Nastaviće da rade na tome i u narednom periodu.

-Moja želja i cilj je da sve područne škole, kada je riječ o osnovnim školama, imaju podjednake uslove tj. da popravljamo uslove svim našim đacima nevezano u koju školu oni idu. To smo radili i u proteklom periodu, a i danas smo raagovarali o tome. Svakako da ćemo zajednički sredstvima i Vlade Republike Srpske i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, ali i sredstvima Grada Doboja poboljšavati i popravljati uslove za naše učenike – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Trivićeva je najavila da će na sastanaku u utorak u Istočnom Sarajevu od direktora Zavoda za udžbenike biti upoznata o broju novih udžbenika za osnovno i srednje obrazovanje, ali je naglasila da neće doći do poskupljenja cijene knjiga. Prilikom posjete Doboju resorna ministarka je obišla i Ekonomsku školu, kao i Osnovnu školu „Ozren“ u Paklenici Donjoj.

Foto: Facebook/Boris Jerinić – Gradonačelnik Doboja, rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close