Vijesti

DOBOJ: Traga se za devet lica nestalih na Ozrensko-vozućkom ratištu

Doboj potražuje devet lica koja su tokom ratnih dejstava nestala na području Ozrensko-vozućkog ratišta, iako je njihov broj daleko veći, rekao je predsjednik Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila u Doboju Drago Jović.

Godišnja izvještajna Skupština dobojske Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila održana danas u Doboju.

Jović je pojasnio da je riječ o licima koja su kao nestala prijavili članovi porodica, a procjenjuje se da je broj stradalih daleko veći. 

“Nismo zadovoljni dinamikom pronalaska nestalih i tu krivimo Institut za nestala lica u BiH. Prebacujemo se sa područja na područje po prijavama o postojanju masovnih grobnica ili lokacijama gdje se nalaze skeletni ostaci, ali sve je to zalud i stoji”, rekao je Jović novinarima prije početka godišnje izvještajne Skupštine dobojske organizacije. 

Jović je upozorio da su prošle godine evidentirani slučajevi pojave kriminogenih grupa iz Tuzle koje za veliki novčani iznos obmanjuju porodice nestalih da znaju lokaciju posmrtnih ostataka njihovih srodnika. 

On je rekao da će se na današnjoj sjednici Skupštine raspravljati o izvještaju o radu i finansijskom poslovanju za 2018. godinu, kao i planu i programu rada za tekuću godinu. 

Jović je naveo da je uspostavljena dobra saradnja sa Gradskom upravom u Doboju, od kojih postoji uvjerenje da će od janura naredne godine dobojska Organizacija porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila ponovo biti uvrštena u gradski budžet, što nije bio slučaj u proteklih nekoliko godina. 

Predsjednik Skupštine Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Doboj Duško Radić rekao je da je ova organizacija finansijski stoji na “pozitivnoj nuli” i to zahvaljujući donatorskim sredstvima. 

Prema podacima Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske na samom Ozrenu nestalo je 410 žrtava, od kojih se traga za još 126.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close