Vijesti

DOBOJ: Svečano obilježena krsna slava Grada (FOTO)

Grad Doboj obilježio je krsnu slavu Preobraženje Gospodnje. Obilježavanju krsne slave prisustvovao je i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Kako je rečeno u naredne tri do četiri godine kroz različite infrastrukturne projekte na području ove lokalne zajednice biće uloženo oko 700 miliona maraka.

Izgradnja auto-puta „9. Januar“, kao i početak radova na izgradnji dionice auto-puta na Koridoru 5C kapitalni su projekti za grad Doboj. Ulaganje u sanaciju grada nakon poplava 2014. godine, rekonstrukcija gradskih ulica, izgradnja nove Bolnice i sportske dvorane, čiji će radovi uskoro početi su među najznačajnim infratsrukturnim projektima za ovu lokalnu zajednicu.

-Kada se sabere sve su to projekti kroz koje će Vlada Republike Srpske i institucije Srpske u naredne tri do četiri godine uložiti u grad Doboj oko 700 miliona konvertibilnih maraka, a što će svakako dati razvojnu šansu za sve građane Doboja. Sva imovina pored tih auto-puteva postaje sigurno vrijednija, a i mi postajemo bliži kako Banjaluci i Beogradu, tako isto i Evropi – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

-700 miliona maraka je u opticaju u različitim projektima koji će promijeniti karakter i način života ovoga grada nabolje. Doboj je jedan od strateško pozicioniranih gradova u Republici Srpskoj i zato Vlada Republike Srpske kroz dobru saradnju sa gradonačelnikom i njegovim timom, svakako ima priliku da pokaže to svoje shvatanje i opredijeljenje, a što mi i činimo kroz niz projekata koji se realizuju ovdje na ovoj regiji – rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH

Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poručio je sa slave u Doboju da se svi trebamo kao Gospod preobraziti. Poželio je napredak svim gradovima i opštinama u Republici Srpskoj.

-Mi želimo da svi damo doprinos da Republika Srpska ide naprijed i da Srpska crkva sve to prati kao duhovna majka ovoga našega naroda. Daj Bože da tako bude i da svi ljudi koji žive u Republici Srpskoj, a posebno oni koji imaju političke funkcije budu dostojni svoga priziva i da se bore, odnosno da zaista budu narodni prvaci, kako je to nekada bilo u istoriji kod nas Srba – izjavio je episkop zvorničko-tuzlanski Fotije.

Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ovogodišnji je kum slave grada Doboja. Nakon molitve zajedno sa vladikom Fotijem prelomio je slavski kolač. Obilježavanje krsne slave Doboja počelo je služenjem Svete arhijerejske liturgije u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close