KulturaVijesti

DOBOJ: Sutra svečano otvaranje izložbe „Linije dodira”, autorke Ivane Babić

U Umjetničkoj galeriji Centra za kulturu i obrazovanje Doboj, sutra 24. septembra, sa početkom u 19 časova, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe pod nazivom „Linija dodira” Ivane Babić iz Budve.

O autorki:

Ivana Babić rođena je 1984. godine u Sarajevu. Osnovnu i srednju školu završila je u Budvi. Diplomirala je arhitekturu u Podgorici 2008. godine, gdje je nakon toga do 2014. godine na istom fakultetu radila kao saradnik u nastavi. Do sada je imala tri samostalne izložbe i učešće na više kolektivnih. Osim slikarstva i crtanja, bavi se i grafičkim dizajnom, fotografijom i dizajnom enterijera. Djela kojim se predstavlja u Doboju su iz njenog posljednjeg ciklusa slikanja na staklu. Što se tiče rada na staklu, za njega slikarka kaže da je neposredna umjetnička ispovijest bez maske, i takva je dok se kreira i kao kreacija. Slikarka živi i stvara u Budvi.

Građani izložbu mogu pogledati u radno vrijeme Galerije od 24.9. do 14.10. Svečano otvaranje izložbe realizovaće se u skladu sa protivepidemiološkim mjerama koje su na snazi u Republici Srpskoj.

Foto: rtvdoboj.org, Facebook/Centar za kulturu i obrazovanje Doboj

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close