KulturaVijesti

DOBOJ: Sutra otvaranje izložbe „Umjetnik kao mitolog” (FOTO)

U Umjetničkoj galeriji dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje sutra, 26. novembra, sa početkom u 19 časova, biće upriličeno svečano otvaranje  izložbe pod nazivom „Umjetnik kao mitolog”,  Miloša Vujića iz Banjaluke.

Na izložbi autor se predstavlja sa 20 slika i 7 skulptura, koje su dio umjetničkog projekta (doktorskog rada) od šezdeset slika rađenih tehnikom ulja na platnu. Umjetnik u svom stvaralačkom radu iz slavenskog paganskog svijeta, prikuplja motive i njihova tumačenja, raščlanjuje ih i ponovo definiše u slikarskom procesu. Konačan izraz autorskog rada je likovno djelo koje nudi jedinstven pogled na sliku mitološkog svijeta. Mitovi iako naizgled zaboravljeni, zauzimaju značajan dio svakodnevnog života.

O autoru:

Miloš Vujić, rođen je 30. marta 1990. godine u Banjaluci, gdje je  završio osnovnu školu, a zatim gimnaziju 2009. godine. Studirao je slikarstvo na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, a diplomirao u junu 2013. godine. Master studije slikarstva završio je u Beogradu na Akademiji lepih umetnosti i multimedija 2014. godine. Iste godine upisao je doktorske studije na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu, a doktorski – umjetnički projekat odbranio je decembra 2018. godine. Mentor mu je bio akademik Vladimir Veličković. Do sada je izlagao na deset samostalnih izložbi i na kolektivnim izložbama (Beograd, Banjaluka, Madrid, Lajpcig, Novi Grad, Laktaši i Srbac). Član je ULUS–a od 2018. godine. 

Izložba će biti  otvorena do 16. decembra, a sam čin otvaranja kao i posjeta građana tokom trajanja izložbe, biće usklađeni sa protivepidemskim mjerama.                                                                   

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj                   

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close