U Umjetničkoj galeriji Centra za kulturu i obrazovanje Doboj sutra, 16, novembra sa početkom u 19 časova, biće izvedena monodrama „Ćeraćemo se još”, koja je rađena po tekstu Matije Bećkovića, našeg poznatog pjesnika i akademika. Predstavu izvodi glumac Petar Božović. Adaptaciju za dramsko izvođenje izvršio je sam glumac.

Petar Božović je srpski pozorišni, filmski i televizijski glumac. Igrao je u više od dvjesta filmskih i televizijskih uloga. Sarađivao je sa velikanima jugoslovenske režije i glume. Nezaboravne su njegove uloge u filmovima: „Čudo neviđeno”, „Ljepota poroka”, „U ime naroda”, „Nož”, „Lepa sela lepo gore”… Ostvario je i značajne pozorišne uloge.

Za svoja glumačka ostvarenja dobio je značajne nagrade i priznanja, od kojih svakako treba izdvojiti nagradu Dobričin prsten, koja se dodjeljuje vrhunskim glumcima za životno djelo.

Kako se prisustvo izvođenju predstave ne naplaćuje, a broj mjesta je ograničen, sigurno prisustvo predstavi možete ostvariti blagovremenim dolaskom, poručuju iz dobojskog hrama kulture.

Foto: Javna ustanova Centar za kulturu i obrazovanje Doboj

RTV Doboj

Prethodni članakJednostavan test za osip koji svaki roditelj mora znati
Naredni članakIRB RS: Vrhovac: Investicioni samit u Atini, prilika za nastavak promocije potencijala Srpske