KulturaVijesti

DOBOJ: Sutra koncert klasične muzike u izvođenju Vesne Milutinović i Jovanke Roćenović

U Umjetničkoj galeriji Centra za kulturu i obrazovanje Doboj sutra, 22. oktobra, sa početkom u 19 časova biće održan koncert klasične muzike u izvođenju Vesne Milutinović (gitara) i Jovanke Roćenović (violina). Izvođači koncerta su profesori u Muzičkoj školi „Vlado Milošević“ u Banjaluci.

Na repertoaru će se naći kompozicije muzičkih klasika ali i popularne kompozicije savremenih kompozitora.

Biografije izvođača:

Vesna Milutinović, rođena je u Banjaluci gdje završava nižu i srednju muzičku školu. Ratnu školsku 1993/1994 godinu radi u MŠ Vlado Milošević u Banjaluci. U Niš odlazi 1998. godine gdje diplomira na Višoj muzičkoj školi Niš. U Banjaluci u junu 2002. godine diplomira gitaru na Akadeniji umjetnosti. Svirala je solo i u raznim sastavima i orkestrima. Učestvovala je na festivalima: Špancir fest- Varaždin, Festival gitare – Murska Sobota, Chamonih jazz fest, Nisville festival, 3. Festival internazionale orchestre a pletro – Taormina, FIMU – Belfort. Radi kao profesor gitare u JU Muzička škola “Vlado Milošević” Banjaluka.

Jovanka Roćenović rođena je u Bijeljini gdje završava osnovnu i srednju muzičku školu. Na Akademiji umjetnisti u Banjaluci 2004. godine završava osnovne studije violine u klasi profesora Uroša Pešića, a magistarske iz oblasti metodike nastave gudačkih instrumenata 2014. godine u klasi profesorice Marije Jokanović. Učestvovala je na brojnim koncertima i manifestacijama kao što su: “Dani Vlade S. Miloševića”, “Svečana akademija povodom Dana Republike”, “Svetosavska akademija”, “Dučićeve večeri poezije”, “Kotor Art” ( Crna Gora)…Kao orkestarski svirač ostvarila je saradnju sa Gudačkim orkestrom Akademije umjetnosti, Banjalučkom filharmonijom i sastavom Rok Simfonija. Pod dirigentskom palicom profesorice Darinke Matić Marović učestvovala na velikom broju koncerata. U realizaciji operete K.Orfa “Orfej u podzemlju” učestvovala je pod dirigentskom palicom Branke Radošević Mitrović. Nastupala je u BiH, Srbiji i Crnoj Gori. Od 2003. godine zaposlena je u Muzičkoj školi “Vlado Milošević” u Banjaluci kao profesor violine.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close