SportVijesti

DOBOJ: Suljkanović – Sve spremno za početak takmičenja (FOTO)

Međunarodni rukometni TV turnir šampiona “Doboj 2019” biće održan od 20. do 24. avgusta u Doboju, a prethodiće mu manifestacija “Parada sporta”.

Predsjednik Izvršnog odbora turnira Enes Suljkanović rekao je da osam ekipa učestvuje na ovogodišnjem 51. turniru “Doboj 2019” koji se može svrstati među najveće ovogodišnje svjetske ekipne rukometne turnire. 

Ekipe koje će učestvovati na turniru, osim domaćina dobojskog Rukometnog kluba “Sloga”, su “Izviđač” iz LJubuškog, “Tatran Prešov” iz Slovačke, “Vojvodina” iz Srbije, “Being” iz Kine, “Krins” iz Švajcarske, “Eurofarm”iz Sjeverne Makedonije i “Šartr” iz Francuske. 

“Stadion sportskih igara je spreman za takmičenje”, rekao je Suljkanović danas na konferenciji za novinare. 

On je naveo da je finansijska konstrukcija ovogodišnjeg turnira procijenjena na oko 250.000 KM, od čega je oko 150.000 KM predviđeno za smještaj, 70.000 KM za nagrade, a ostalo za prateće troškove. 

Suljkanović je naveo da pobjednik turnira dobija 10.000 evra, drugoplasirana ekipa 7.500 evra, a trećeplasirana 5.000 evra. 

Prema njegovim riječima turniru će prethoditi manifestacija “Parada sporta”, a to veče nastupiće muzička grupa “Atomsko sklonište”. 

U okviru turnira biće organizovan sastanak Rukometnog saveza Republike Srpske, kao i radionice za rukometne trenere. 

Foto: srna.rs, rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close