Vijesti

DOBOJ: Služen parastos u Božincima (FOTO)

Parastosom i polaganjem vijenaca na spomen-obilježje u Božincima odata je dužna pošta poginulim srpskim borcima iz ovog kraja. Parastosu je prisustvovao i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Prošle godine Gradska boračka organizacija Doboj je uz finansijsku podršku Grada Doboja podigla spomenik u čast sjećanja na 17 div junaka sa područja Božinaca, koji su položili živote u temelje Republike Srpske. Svake godine po Maloj Gospojini biće služen parastos i odata dužna pošta poginulim borcima.

-Drago mi je što smo se danas sastali ovdje, jer uvijek sam se bojao da kada se nešto odradi da se zaboravi, kao što su se mnoge stvari zaboravile. Bojao sam se da to svake godine ne sprovedemo u dijelo srcem i dušom, da se sjetimo tih ljudi, da znaju da ih volimo i da im se zahvaljujemo za ono što su dali za ovu našu državu Republiku Srpsku. Znači, od ovog datuma svake godine po Maloj Gospojini u nedjelju ovdje će biti služen parastos, gdje će doći porodice poginulih boraca, saborci i svi ljudi dobre volje da se dive ovim div junacima – izjavio je Duško Pajić, predsjednik Mjesne boračke organizacije Podnovlje.

Duško Pajić, predsjednik Mjesne boračke organizacije Podnovlje

-Ovih 17 div junaka iz Mjesne zajednice Podnovlje, to jest iz Božinaca koji su podarili svoje živote Republici Srpskoj obavezuju sve nas da ih ne zaboravimo. Ono što me raduje je da je Gradska boračka organizacija Doboj zajedno sa Mjesnom boračkom organizacijom Podnovlje i Gradskom upravom podigla ovaj spomenik ovdje da opominje sve mlađe generacije da se ovo više nikad i nigdje nikom ne ponovi. Ponavljam još jednom da ne smijemo da zaboravimo ove ljude koji su podarili Republici Srpskoj ono najvrijednije što su imali, a to su njihovi životi. Na nama u miru je obaveza da ih se sjećamo, da ih ne zaboravimo i da to prenosimo na mlađa pokoljenja – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Nakon parastosa vijence i cvijeće na spomen-obilježje položile su porodice poginulih boraca, gradonačelnik Doboja, zamjenik ministra odbrane BiH, kao i predstavnici Gradske boračke organizacije Doboj i Mjesne boračke organizacije Podnovlje.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close