SportVijesti

DOBOJ: Sekcija KK „Sloga“ iz Osječana obilježila tri decenije postojanja (FOTO)

Sekcija Karate kluba „Sloga“ iz Osječana kod Doboja obilježila je tri decenije postojanja. Ova sekcija iznjedrila je uspješne karatiste, a jedan od njih je Mladen Ploskić, koji je bio svjetski prvak.

Sekcija Karate kluba „Sloga“ u Osječanima broji četrdesetak aktivnih takmičara. Zapažene rezulate ostvarili su u zemlji i u inostranstvu.

Trener ove sekcije kaže da u sekciji postoje vrlo talentovani karatisti. Imali su velike planove, čiju je realizaciju usporila pandemija virusa korona.

-Trenutna epidemiološka situacija ove godine nam je malo poremetila takmičenja, ali mi i dalje radimo i težimo ka uspjesima. Krajem decembra imamo polaganje za pojaseve. U međuvremenu treniramo i pripremamo se, jer ako bi došlo do dozvoljavanja nekih turnira i takmičenja, da bi takmičari mogli nastupiti i ostvariti zapažene rezultate – izjavio je Goran Zečević, trener.

Goran Zečević, trener

Prije 30 godina po prvi put krenuli su treninzi u Osječanima. Iz ovog mjesta upravo potiče i Mladen Ploskić, nekadašnji svjetski prvak i najbolji sportista Republike Srpske, koji je sada trener u KK „Sloga“.

-U klubu rade dobri treneri i djeca su poprilično poslušna. Mislim da će ova sekcija sigurno da da više dobrih karatista koji će biti poznati u BiH, kao i u evropskom i svjetskom karateu. Generalno znam da je djeci sa sela teže jer njima je to duži put i više se odriču svega, dok je gradskoj djeci to bukvalno pred nosom. Znači, taj sam odlazak na trening je možda najveća barijera. Ali evo hvala Bogu karate sekcije se sada otvaraju, međutim, opet moramo biti svjesni da dijete koje trenira određen dio treba kasnije da se priključi svom matičnom klubu, da bi moglo dalje da napreduje – rekao je Mladen Ploskić, trener.

Mladen Ploskić, trener

Povodom ovog jubileja djeci koji su članovi ove sekcije u Osječanima stigli su pokloni iz Gradske uprave. U pitanju su majice i maske.

-Ne moramo mnogo ni govoriti o ovoj sekciji s obzirom da je ona iznjedrila svjetskog prvaka i najboljeg sportistu Republike Srpske Mladena Ploskića, tako da tradicija i uspjesi govore za nas. Ja sam na ovaj simboličan način donirao majice i maske za djecu, tako da sam u skladu sa svojim mogućnostima pomogao rad ove sekcije. Naravno, bivši i sadašnji gradonačelnik ulažu u sport, vjeruju u sport, vjeruju u djecu, tako da i oni na svoj način u skladu sa mogućnostima pomažu radu sekcije, radu sportskog kluba, kao i sport u Doboju – izjavio je Miloš Bukejlović, predsjednik Skupštine grada Doboj.

Miloš Bukejlović, predsjednik Skupštine grada Doboj

Osim sekcije u Osječanima, sekcije dobojskog KK „Sloga“ postoje i u Kostajnici i u Majevcu.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close