Šesnaestogodišnja Sara Lazić boluje od rijetke progresivne encefalopatije sa mitrofijom i optičkom atrofijom. Ovoj hrabroj djevojčici dobojski ogranak Udruženja građana „Humanitas” uručio je novčanu pomoć u iznosu od 5.000 KM za potrebe liječenja. Za operaciju je bilo potrebno više od 16.500 hiljade evra. Pomagali su građani, učenici, a humanitarnoj akciji se priključio i grad Doboj.

Nedostajalo je 3.500 evra za operaciju. Pet hiljada KM uplatio je grad Doboj na čelu sa gradonačelnikom Borisom Jerinićem, a dvije hiljade obezbijedili su članovi dobojskog Udruženja roditelja sa troje i više djece „Ponos”. Stekli su se uslovi da se operacija zakaže, tako da će ona uskoro put Beograda na drugu operaciju kičemnog stuba

Uz iznos za operaciju potrebna su sredstva za oporavak. Samo jedan dan bolničkog liječenja za majku i Saru košta oko 500 evra.

Svi humani ljudi koji žele da pomognu Sari sredstva mogu da uplate na broj tekućeg računa u Novoj banci na ime Sandra Lazić 5553000040174067 ili mogu kontaktirati porodicu Lazić na broj telefona 066/848-409 (Slaviša Lazić).

Opširnije u prilogu:

Foto: rtvdoboj.org

RTV Doboj

Prethodni članakDOBOJ: Implementacija uspješnih projekata u MZ Kožuhe koje finansira UNDP BiH uz sufinansiranje grada Doboja (FOTO)
Naredni članakGoganović: Pistorijus otkazao posjetu zbog bezbjednosne situacije