Vijesti

DOBOJ: Rekonstruisan ulaz u Dom zdravlja (FOTO)

Pohabana betonska podloga iz osamdesetih godina ispred dobojskog Doma zdravlja zamijenjena je novom savremenom podlogom. Materijal i rad na uređenju ulaza ove zdravstvene ustanove obezbijedila je banjalučka kompanija „Binis“, koja već nekoliko godina uspješno sarađuje na projektima u ovoj lokalnoj zajednici. Vrijednost radova je oko pet hiljada maraka.

– Kompanija „Binis“ sa sjedištem u Banja Luci već duži niz godina radi sa gradovima u cijeloj BiH, tako da i sa Dobojem ima prijateljske i partnerske odnose. Na ovaj način smo htjeli da damo podršku i pomognemo Gradu Doboju. Konkretno ovdje je riječ o betonskim pločama, odnosno vrši se zamjena starih ploča sa novim koje su dale savremeniji i noviji izgled ulazu ispred Doma zdravlja – izjavila je Danica Nenadić, kompanija „Binis“ Banja Luka.

Danica Nenadić, kompanija „Binis“ Banja Luka

U okviru ovog projekta pristupiće se i uređenju stepeništa koje je dodatno stradalo 2014. godine kada je ovaj grad pokosila nezapamćena poplava.

-Koristim ovu priliku da se u ime naše zdravstvene ustanove i u ime gradonačelnika koji me ovlastio da to prenesem zahvalim ovoj firmi. Kako sam čuo od kolege Pavlića to je firma koja dosta sarađuje sa Gradom Dobojem i koja je imala donacija i u prethodnom periodu. Iz razgovora sa tim ljudima oni su voljni i da u budućem periodu, odnosno u narednoj godini pomognu što je moguće više ne samo Gradu Doboju, već što će konkretno, što i mene kao menadžera ove ustanove posebno i zamina, da pomognu sanaciju ovog stepeništa gore iznad mojih leđa. To je jedan prijateljski i dobar gest. Da je više takvih firmi bilo bi zaista bolje, odnosno bilo bi mnogima lakše. Nama je to mnogo, ali i njima je. Međutim, svaka donacija bez obzira o koj visini se radi je za svaki vid zahvalnosti, ali njima pretpostavljam to nije nešto posebno, a nama zaista mnogo znači, kao i svim pacijentima koji ovuda prolaze. Sada je mnogo bezbjednije i ljepše, a i ukupno gledano naša zdravstvena ustanova se trudi da ima domaćinski odnos i da domaćinski izgleda, jer kaže se, da kada u dvorište domaćinu dođete, da vidite odmah na prvi pogled da li se radi o dobrom domaćinu – rekao je Slavko Kovačević, direktor Doma zdravlja Doboj.

Slavko Kovačević, direktor Doma zdravlja Doboj

U poslednjih deset godina banjalučki „Binis“ imao je značajnu ulogu na implementaciji projekata na dobojskom području, a neki od njih su: izgradnja protivpoplavnog odbrambenog zida pored magistralnog puta M-17, rekonstrukcija ulica Kneza Miloša i Nikole Tesle, izgradnja kolektora otpadnih voda u takozvanom sforovskom putu, izgradnja auto puta Doboj-Banjaluka.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close