Doboj

DOBOJ: Promocija projekta „Zasadi baštu, razigraj maštu” (FOTO)

Medicinska škola u Doboju danas je promovisala projekat svoje ekološke sekcije “Zasadi baštu, razigraj maštu”, ukupnog iznosa 2.200 KM, koje su finansijski podržali Omladinska banka i Fondacija “Mozaik”.

Projekat su realizovale učenice trećeg razreda zanimanja farmaceutski tehničar Sara Kostić, Edina Osmić i Anja Đukanović, koje su danas i demonstrirale eksperiment dokazivanje jedinjenja natrijum jodida iz predmeta farmaceutska hemija.

Kostićeva je rekla novinarima da su, zahavaljujući sredstvima kabinet hemije opremili novim rešoom, napom, radnom pločom, štapnim mikserom.

Pream njenim riječima, u dvorištu je uređena botanička bašta sa kulturama lanavde i ružmarina, što će sve unaprediti izvođenje praktične nastave iz farmaceutske tehnologije.

Profesor stručnih predmeta Dragana Obradović kaže da je realizacija ovog projekta značajno unapredila izvođenje praktične nastave kod učenika, te da su stvorene pretpostvake da se spoji nekoliko predmeta.

Profesor hemije i medicinske biohemije Biljana Gligorić kaže da je za izvođenje praktične nastave farmaceutskim tehničarima potreban još digestor, sterilizator i jonoizmjenjivač.

Koordinator Omladinske banke Milica Pavlović rekla je da su realizaciju ovog projekta podržali sa 1.493 KM, te da je obaveza škole da obezbijedi još pola tog iznosa u vidu društveno korisnog rada.

Foto: rtvdoboj.org, srna.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Back to top button
Close