U Doboju su prikazani kratki eksperimentalni, umjetnički i podvodni filmovi autorke Sandre Mlađanović iz ovog grada, među kojima je film “Kameno lice” koji je do sada osvojio devet različitih internacionalnih nagrada.

Mlađanovićeva je sinoć rekla novinarima da je ponosna što je ostvarenje “Kameno lice”, između ostalog, prikazano i u okviru specijalnih događaja Kanskog filmskog festivala, gdje je dobilo dvije nagrade za najinspirativniji i simbolični film.

“Sve kategorije u kojima je film osvojio nagrade u vezi su sa eksperimentalnom umjetnost”, navela je Mlađanovićeva i ukazala na značaj učešća na filmskim festivalima gdje upoznaje nove filmske stvaraoce.

Prema njenim riječima, “Kameno lice” je kratki dokumentarni film od 3,33 minuta, koji je nastao tokom pohađanja ljetne škole na Koledžu za umjetnost na Kipru.

Mlađanovićeva koja je i sportski ronilac kaže da je film posljedica slučajnosti tokom zarona na dubini od 13 metara.

Posjetioci projekcije bili su u prilici da premijerno pogledaju ostvarenje ove autorke proglašeno na Festivalu u Neumu 2021. godine za najbolji podvodni film.

Sandra Mlađanović je profesor na Odsjeku za grafički dizajn Akademije umjetnosti Slobomir P Univerziteta i sportski ronilac.

Projekcije su održane sinoć u Umjetničkoj galeriji dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTRS

Prethodni članakDOBOJ: Sloga Meridian u polufinalu Kupa Republike Srpske
Naredni članakKo naruči Ferrari danas, dobiće svoj primjerak 2026.