Vijesti

DOBOJ: Preventivne aktivnosti PU Doboj u pogledu načina organizovanja maturskih proslava

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, Policijske stanice Doboj 2 i Policijske stanice Teslić stupili su u kontakt sa direktorima osnovnih i srednjih škola na području koje operativno pokrivaju, u cilju prikupljanja informacija o organizovanju maturskih proslava i pratećih aktivnosti. Navedene aktivnosti održaće se na području svih opština koje su u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Doboj.

Zaključkom Republičkog štaba za vanredene situacije dozvoljava se održavanje maturskih proslava od 01.06.2020. godine, a istim zaključkom su definisane obaveze direktora škola u pogledu načina organizovanja proslava.

Apelujemo na maturante da se pridržavaju preporuka i uputstava higijensko – epidemioloških službi, da se tokom maturskih zabava suzdrže od ponašanja koja bi mogla dovesti do narušavanja javnog reda i mira, te da u slučaju konzumiranja alkohola ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

U slučaju održavanja maturskih proslava biće obezbjeđeno pojačano prisustvo policijskih službenika na mjestima okupljanja maturanata, gdje će se vršiti pojačana kontrola svih učesnika u saobraćaju kako bi maturska slavlja protekla bez incidenata.         

Foto: Policijska uprava Doboj

Izvor: Policijska uprava Doboj                                

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close