SportVijesti

DOBOJ: Pres konferencija MRK Sloga Doboj – Mario Kelentrić novi trener Sloge (FOTO)

DOBOJ – Obavljeno je potpisivanje ugovora sa novim trenerom Sloge Mariom Kelentrićem. Tim povodom održana je konferencija za novinare i njegovo predstavljanje. 

Mario Kelentrić rođen je 31. januara 1973. godine u Gradačcu. Krajem osamdesetih godina došao je u Slogu kao perspektivan golman. A postao je mnogo više od toga. Kao igrač sakupio je preko 80 nastupa za reprezentaciju Hrvatske, sa kojom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2003. godine u Portugalu. U igračkoj karijeri branio je za Zaprešić, Medveščak Zagreb, Metković, Esen, Agram, Sent Marcel Vernon i Melsungen u kojem je završio igračku karijeru. U Slogu dolazi iz Zagreba gdje je bio u stručnom štabu kao trener golmana. Tu funkciju obavlja i u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske. 

-Drago mi je da sam u Doboju nakon 30 godina. Prvi put sam došao kao klinac sa 17 godina. Nekako se sve potrefilo da je moj profesionalni put u rukometu kao igrača počeo u Doboju. Tu sam potpisao prvi profesionalni ugovor, a sad sam prvi put kao šef struke opet u Doboju. Tako da ima malo simbolike u svemu ovome. Ono što ja mogu da ponudim je iskustvo sa velikih takmičenja kao igrača i trenera golmana. Zahvalio bih se Rađi koji je bio uporan, veoma uporan. Meni se ideja činila malo neobična i čudna. Iznio mi je stvari koje su mene zainteresovale. Nadam se jednoj uspješnoj saradnji i rezultatima. Sloga je u moje vrijeme kad sam bio klinac bila pojam u regionu. Volio bih da se vratimo na stare dane slave. Sa igračima se još nisam upoznao pošto ja nisam fizički tu u Doboju, a i dosta njih nije tu. Imamo mjesec dana da napravimo sve kako treba. Nadam se da će liga početi, da će se prevazići korona i problemi u Savezu. – izjavio je Mario Kelentrić, trener MRK Sloga Doboj.

Mario Kelentrić, trener MRK Sloga Doboj

Ugovor sa novim trenerom potpisao je Vojislav Rađa, predsjednik MRK Sloga Doboj. On se zahvalio Mariju što je prihvatio ponudu, kao i gradskim strukturama koje nesebično pomažu klub. 

-Zahvalio bih se novinarima koji su tu, gradonačelniku što je našao vremena da prisustvuje, kao i Mariju što je napokon došao u svoj klub. Ovo je njegov klub i grad gdje je počeo profesionalnu rukometnu karijeru. Nadam se da će kao trener pokazati da vrijedi. Očekujem uspješnu i dugotrajnu saradnju. Pokušavamo u ovom periodu riješiti pitanje igrača, kao i novih koje treba da dovedemo za narednu sezonu. Sigurno to ne bi uradili bez ogromne pomoći gradonačelnika Doboja g. Jerinića i g. Petrovića koji maksimalno podržavaju klub. Naše ambicije su uvijek najveće, ime kluba nas obavezuje na to. Nikad nismo želili da budemo prosječni. Uvijek pokušavamo da ostvarimo što bolji sportski rezultat. Žao mi je što sezona nije završena jer bi sigurno napravili bolji rezultat. Naša druga ekipa je ostvarila plasman u Prvu ligu Republike Srpske. Mi ćemo pokušati da uz maksimalno korištenje domaćih igrača dovedemo samo neophodna pojačanja koja će igrati i dati kvalitet, koji je potreban za dobar rezultat. Imamo pregovore sa igračima koji su iz Doboja a imali su internacionalnu, kao i karijeru u drugim bosanskohercegovačkim klubovima. Pokušaćemo prvo da vratimo sve naše igrače, a onda da dovedemo pojačanja na pozicijama koje budu potrebne. – rekao je Vojislav Rađa, predsjednik MRK Sloga Doboj.

Vojislav Rađa, predsjednik MRK Sloga Doboj

Grad Doboj je najveći finansijer kluba bez čije pomoći bi teško funkcionisao. Gradonačelnik je obećao da će biti na usluzi i u narednom periodu kako je to bilo i do sada.

-Želim da se zahvalim Mariju na povratku u grad Doboj, to je grad rukometa. Drago mi je što je na klupu MRK Sloga došao svjetski šampion i čovjek sa ogromnim iskustvom. Opredjeljenje Grada i kluba je da uvijek bude u vrhu bosanskohercegovačkog rukometa. To je zadatak i obaveza ne samo rukometnog kluba već i cjelokupnog grada, odnosno svih nas koji živimo i volimo grad i rukometni klub Slogu. Želja nam je da budemo konkurentni ne samo u BiH, nego i u evropskim takmičenjima. Mi imamo velika svjetska imena poput Šarića, evo i Marija koji su osvajali takmičenja kako na klupskom tako i reprezentativnom nivou. Što se tiče rukometnog turnira Izvršni odbor će donijeti odluku. Naravno sve to na preporuke epidemiologa. Bilo bi neozbiljno i neodgovorno reći da će biti 100 odsto održan. Pratićemo situaciju, želja nam je da se tradicija ne prekida, ali zdravlje građana i sportista je na prvom mjestu. Što se tiče budžeta za organizaciju sredstva su obezbijeđena. Viša sila je u pitanju i ne možemo u ovom momentu reći hoće li biti turnira ili neće. Ukoliko nam epidemiološka situacija dozvoli održaćemo ga u nekom obliku. – izjavio je Boris Jerinić gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić gradonačelnik Doboja

Novinar: Nenad Vasić

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close