Doboj

DOBOJ: Preminuo novinar Petar Burger

Poznati ovdašnji novinar Petar Burger (80) preminuo je u Doboju nakon kraće bolesti. Ostaće upamćen po izuzetnom zalaganju i posvećenosti profesiji kojom se počeo baviti izbijanjem ratnog sukoba u BiH.

Do tada je radio u prosvjeti, otac mu je Slovenac i iz učiteljske je porodice. Radni vijek kao nastavnik Opštetehničkog obrazovanja je započeo u Bijelom Polju u Crnoj Gori, a zatim nastavio u Gračanici (FBiH), u rodnom mjestu njegove supruge Vojke, koja je takođe bila učiteljica do penzionisanja.

Početkom rata preseljava u novoformiranu opštini u RS Petrovo, gde je angažovan u tamošnjem Radio Petrovu, a zatim 1994. godine prelazi u Doboj kao dopisnik u Novinskoj agenciji SRNA, u kojoj ostaje do kraja radnog staža i penzionisanja.

Po odlasku u penziju je nastavio i dalje svoj novinarski angažman, uređivao je časopis Udruženja penzionera u Doboju, a pokrenuo je i svoj vlastiti medijski servis MIMS.

Dobitnik je nagrade SRNE za izuzetan novinarski angažman i postignute rezultate u radu. Kod kolega ostaće upamćen kao posebno vrijedan i požrtvovan u poslu i spreman da pomogne mlađim kolegama.

Foto. Ljubinko Đurić/Arhiva

Izvor: Internet portal – mojdoboj.info

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Back to top button
Close