Vijesti

DOBOJ: Predstavljene aktivnosti na revitalizaciji pedagoške uloge fudbala (FOTO)

U Doboju su danas predstavljene aktivnosti na projektu “Stvaramo životne šampione: zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu”, čiji je cilj da se revitalizuje obrazovna i pedagoška uloga fudbala kao sporta.

Autor projekta je Razvojni centar za mlade iz Beograda, a realizuje se, uz podršku EU programa “Erazmus plus”, u BiH, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Hrvatskoj, Sloveniji, Rumuniji i Turskoj.

Koordinator projekta Aleksandra Knežević rekla je novinarima da će danas sa trenerima iz šest klubova, učesnika projekta, razmijeniti znanja i iskustva o metodologiji rada sa djecom da bi se došlo do izvršnog modula kako koristiti trening za promovisanje pozitivnih društvenih vrijednosti.

“Nama je cilj jedan, da revitalizujemo obrazovnu i pedagošku ulogu trenera. Svesni smo da u školu deca idu zato što moraju, a na sport zato što žele. Svesni smo shodno tome koju ulogu treneri imaju u životu svake mlade osobe”, istakla je Kneževićeva.

Aleksandra Knežević, koordinator projekta

Predsjednik Sindikalno-edukativnog centra Božo Marić rekao je da su, osim Fudbalskog kluba “Sloga” iz Doboja, kao predstavnika BiH, u projekat uključeni i fudbalski klubovi “Grafičar” iz Srbije, “Gorica” iz Hrvatske, “Maribor” iz Slovenije i “Pelister” iz Sjeverne Makedonije.

“Cilj kojem težimo može se rezimirati u 25 obučenih fudbalskih trenera, minimum 250 djece koja će proći kroz aktivnosti i više od 50.000 ljudi iz opšte populacije koji će doći do relevantnih informacija kroz prateću promotivnu kampanju”, naveo je Marić.

Božo Marić, predsjednik Sindikalno-edukativnog centra

Prisutnima se danas u svojstvu domaćina obratio predsjednik Skupštine grada Doboj Miloš Bukejlović, zadovoljan što je Doboj ponovo centar sportskih dešavanja na regionalnom nivou.

Miloš Bukejlović, predsjednik Skupštine grada Doboja

Projekat “Stvaramo životne šampione: zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu” započeo je zvanično 1. januara 2021. godine. 

Foto: srna.rs, rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close