Doboj

DOBOJ: Potpisan ugovor o podizanju nivoa kulture o bezbjednosti (FOTO)

Visoka poslovno tehnička škola /VPTŠ/ iz Doboja potpisala je danas sa Regionalnom asocijacijom za bezbjednost i krizni menadžment /RABEK/ iz Beograda ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji kako bi se naučno-istraživačkim radom podigao nivo kulture o bezbjednosti.

Predstavnik RABEK-a Maja Smijatović rekla je novinarima da je današnje potpisivanje formalizacija dugogodišnje saradnje sa Visokom poslovno tehničkom školom iz Doboja sa kojom će se u narednom periodu konkretizovati stvari i aktivnosti u oblasti bezbjednosti i kriznog menadžmenta kroz naučne skupove i izdavanjem stručnih publikacija.

Direktor Visoke poslovno tehničke škole iz Doboja Ladin Gostimirović naveo je da će ovoj ustanovi, koja ima studijski program Bezbjednosti menadžment, značajno koristiti regionalna iskustva RABEK-a.

On kaže da je ugovor potpisan u okviru Međunarodne naučno-stručne konferencije “Diskurs o kritičnoj infrastrukturi” koja se održava u Visokoj poslovno tehničkoj školi, na kojoj učestvuje 15 predavača iz BiH, Srbije i Bugarske.

On je ukazao na značaj naučne rasprave o kritičnoj infrastrukturi u kriznim situacijima bilo da se radi o vremenskim nepogodama ili socijalnim, odnosno društvenim disbalansima, koji utiču na institucije koje moraju biti u funkciji građana.

Gostimirović je zadovoljan brojem učesnika s obzirom da konferencija nije namijenjena široj javnosti već profesionalcima koji izučavaju bezbjednost.

Međunarodnoj naučno-stručnoj konferenciji “Diskurs o kritičnoj infrastrukturi”, prisustvuju predstavnici policijskih struktura iz Republike Srpske i Federacije BiH, civilnih zaštita i lokalnih službi za reagovanje u kriznim situacijama,regionalnih kompanija iz oblasti energetike i zdravstva, a prisutan je i vršilac dužnosti generalnog direktora “Željeznica Republike Srpske” Željko Radić.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close