Vijesti

DOBOJ: Policija postupa u 12 predmeta nelegalne eksploatacije šljunka

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković rekao je da službenici ove uprave trenutno postupaju u 12 predmeta nelegalne eksploatacije šljunka.

Radinković je rekao novinarima da se na području ove uprave vrši pojačana kontrola rada preduzeća koja se bave eksplatacijom šljunka.

“Mi smo ranije podnijeli tri izvještaja koja se odnose na krivično djelo nelegalno vađenje šljunka. Trenutno po našem planu postupamo u 12 predmeta”, naveo je Radinković.

On je istakao da se aktivnosti sprovode u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom u Doboju, i da je za većinu utvrđeno da rade nelegalno, odnosno bez dozvola nadležnih.

“Juče i danas smo podnijeli dva izvješataja u vezi sa radom šljunkara koje su bile zapečećene, ali je od strane vlasnika došlo do oštećenja pečata, i nastavili su da obavljaju djelatnost bez dozvole”, rekao je Radinković.

On kaže da je u prethodnom periodu lokalnim policijskim stanicama naloženo da evidentiraju sve šljunkare koje obavljaju navedenu djelatnost, o čemu je prikupljen obiman materijal koji Sektor kriminalističke policije analizira sa tužilaštvom.

Prema njegovim riječima, policija se u radu oslanja i na podatke o izdatim koncesijama pravnim licima, koje su dostavili nadležna ministarstva i agencije Republike Srpske. 

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Back to top button
Close