KulturaVijesti

DOBOJ: Počeo “Gastro fest Doboj 2019” (FOTO)

U sklopu obilježavanja 28. juna Dana grada, u Doboju je danas u organizaciji Turističke organizacije i restorana “Grazia” počeo treći ulični “Gastro fest Doboj 2019”. Na festivalu svoju gastronomsku ponudu i kulinarske vještine predstavljaju restorani i proizvođači sa područja dobojske regije.

Takođe, na festivalu svoje proizvode izlažu lokalne vinarije i poznati brendovi, kao i proizvođači piva, meda, rakije i ostalih proizvoda iz domace radinosti.

U revijalnom dijelu festivala oko 30 izlagača predstavlja svoju gastronomsku ponudu, a u okviru takmičarskog dijela deset restorana se takmici u pripremi kotlića, nakon čega će stručni žiri ocijeniti kulinarske sposobnosti učesnika takmičarskog dijela festivala, te proglasiti pobjednika.

U okviru “Gastro festa Doboj 2019” pripremljen je kulturno-umjetnički program na kojem će nastupiti naši najmlađi i mladi sugrađani i Alexandra & Matrix Band.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Doboja. Ovogodisnji “Gastro fest” svečano je otvorio gradonačelnik Boris Jerinić, koji je u pratnji svog zamjenika Dragana Vasilića obišao štandove izlagača i degustirao neke od izloženih proizvoda.

Podsjećamo, prvi “Gastro fest” u Doboju, održan je prije tri godine na inicijativu dobojskog restorana “Grazia”, u organizaciji Turističke organizacije Grada Doboja, a pod pokroviteljstvom Grada Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close