Vijesti

DOBOJ: Počela sportska manifestacija za mlađe osnovce (FOTO)

U Doboju se održava dječija sportsko –rekreativna manifestacija “Jafa igre bez granica”, na kojoj učestvuju učenici od prvih do petih razreda osnovnih škola, djeca predškolskog uzrasta i djeca sa poteškoćama u razvoju iz ove lokalne zajednice.

Organizator manifestacije je Gradska uprava Doboj, a pod pokroviteljstvom Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. Generalni sponzor je kompanija “Jafa” iz Crvenke u Srbiji.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Vlado Blagojević rekao je novinarima da Gradska uprava podržava ovu manifestaciju, koja se drugi put organizuje u Doboju.

“Na ovaj način pokušavamo da profil naše djece ne formiraju društvene mreže već fizičke aktivnosti, koje evidentno nedostaju mladim generacijama”, izjavio je Blagojević.

Domaćin manifestacije je dobojska Osnovna škola “Vuk Stefanović Karadžić”. Direktor škole LJubiša Blagojević kaže da je prijavljeno 40 ekipa, a svaka ekipa ima osam učesnika po četiri dječaka i djevojčice.

Učiteljica Radojka Stojanović navodi da su u takmičarskom dijelu zastupljene atletske discipline, odnosno vještine spretnosti, brzine i koordinacije.

“Škola aktivno radi na promociji fizičkog kretanja i zdravog života djece”, rekla je Stojanovićeva.

Učenica drugog razreda škole “Vuk Stefanović Karadžić” Ana Miljanović kaže da se raduje današnjem takmičenju i da najviše voli preskakanje prepreka, a njen školski drug Luka Puljanović navodi da mu se nije bilo teško pripremiti jer aktivno trenira fudbal.

Koordinator projekta Željka Gajić kaže da sve učesnike današnje manifestacije očekuje besplatna adrenalinska zabava, klovn, crtanje lica, navijanje, takmičenje, druženje, bogat prateći program, te vrijedne nagrade za sve učesnike.

Nakon Doboja, ovo sportsko-zabavno takmičenje biće održano u Banjaluci, Prnjavoru, kao i drugim gradovima BiH. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close