Vijesti

DOBOJ: Počela izborna kampanja (FOTO)

Danas je počela izborna kampanja u BiH, koja će trajati do 14. novembra do 7:00 časova, kada počinje izborna tišina. Lokalni izbori zakazani su za 15. novembar.

U BiH je ovjereno 30.809 kandidata, a ukupan broj birača je 3.283.194. U dobojskoj Izbornoj jedinici za novembarske izbore u BiH upisano je oko 63 hiljade birača koji će birati između 85 političkih subjekata od kojih su 34 nezavisna kandidata, 47 politilčkih stranaka i 4 koalicije. Političke partije su početak kampanje obilježile najčešće lijepljenjem prvih plakata i predstavljanjem kanididata.

-Siguran sam da je pred nama jedna uvjerljiva pobjeda koja će nam dati snagu i meni kao gradonačelniku, a i Gradu Doboju da sve ono što započeli zajedno sa Vladom Republike Srpske, uz podršku naših poslanika, predsjednice Željke Cvijanović i predsjednika Dodika nastavimo i u naredne četiri godine. Siguran sam da su građani već to osjetili kada smo okupljeni u Gradu Doboju. U protekle dvije godine vidni su rezultati iza nas, ali i mnogi započeti projekti. Pred nama predstoji da se borimo za sve ijednog građanina. odnosno da radimo u interesu naših građana i siguran sam da to naši građani znaju – izjavio je Boris Jerinić, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Doboja.

Boris Jerinić, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Doboja

-Sigurna sam da ćemo imati 26.000 hiljada glasova i 20 odborničkih mandata. Ono u šta uopšte ne sumnjam je da će Boris Jerinić sadašnji i sigurno budući gradonačelnik osvojiti oko 35.000 glasova i apsolutno nastaviti samo da realizuje sve ove započete projekte, da u Grad donosi neke nove stvari koje do sada nisu viđene u smislu napretka tehnologije i svega onoga što savremeni gradovi imaju, a Doboj je definitivno na putu da postane jedan od najsavremenijih gradova – rekla je Sanja Vulić, nosilac liste SNSD-a za odbornike u Skupštini grada Doboja.

Sanja Vulić, nosilac liste SNSD-a za odbornike u Skupštini grada Doboja

I u DEMOS-u koji nastupa u koaliciji sa Prvom SDS obilježili su početak kampanje lijepljenjem plakata i darivanjem krvi.

-Koalicija Demokratski savez – DEMOS i Prva SDS počinje danas kampanju koju će provesti na području Grada Doboja. Prvi dan kampanje smo planirali tako da smo jutros pristupili ovdje lijepljenju zajedničkog bilborda svih kandidata, a u 9 časova ćemo ići u Bolnicu Sveti apostol Luka da damo krv – izjavio je Slađan Jović, nosilac liste koalicije Demos-Prva SDS za odbornike u Skupštini grada Doboja.

Slađan Jović, nosilac liste koalicije Demos-Prva SDS za odbornike u Skupštini grada Doboja

Izborna kampanja traje do 14 novembra do 7 časova, kada počinje izborna tišina. Lokalni izbori održavaju se 15. novembra.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close