Doboj

DOBOJ: Paunović: Svetosavska nagrada – podsticaj za dalji rad (FOTO)

Tijana Paunović, profesor matematike u dobojskoj Ekonomskoj školi, rekla je da Svetosavska nagrada za nju predstavlja podsticaj za dalji rad i usavršavanje.

“Ova nagrada mojim učenicima pokazuje da se rad i trud i te kako isplate, da je znanje ono što im niko ne može oduzeti”, rekla je Paunovićeva novinarima i dodala da se nada kako će ovo veliko priznanje biti motivacija za sve prosvjetne radnike i učenike da više rade na sebi i da se usavršavaju.

Tijana Paunović, profesor matematike, Ekonomska škola Doboj

Ona je zahvalna učenicima ove škole čiji su rezultati na takmičenjima, prije svega na Međunarodnoj izložbi ideja, inovacija i stvaralaštva “Inost mladih 2021”, doveli do ovog velikog priznanja.

“Nekako se trudim da stvorim prijatnu atmosferu u učionici i da učenici ne osjete strah od ovog predmeta. Matematika je najlakši predmet, ali to ne shvataju tako”, navela je Paunovićeva i istakla da je matematika kraljica svih nauka.

Ona je napomenula da tokom izvođenja nastave ne bježi od table i krede, te da neke stvari moraju proći put od mozga do ruku, ali isto tako ukazuje na korist novih tehnologija zahvaljujući kojima učenici dolaze do bržeg zaključka o određenim pojmovima.

Paunovićeva, koja je ovogodišnja dobitnica Svetosavske nagrade u oblasti srednjeg obrazovanja i vaspitanja za školsku 2020/2021. godinu, ukazala je na značaj cjeloživotnog učenja, olakšanog u okolnostima pandemije virusa korona, koja je dovela do toga da je znanje gotovo nadohvat ruke zahvaljujući onlajn seminarima koji se organizuju širom svijeta.

Paunovićeva, kao matematičar za računarstvo i informatiku, autor je android aplikacije iz 2013. godine “matematika za klince”, namijenjene osnovcima da kroz igru zavole ovaj predmet, a koju, prema njenim riječima, uz njenu dozvolu koriste i pojedini nastavnici u Srbiji i Hrvatskoj kao uvod u predmetni čas.

Isto tako Paunovićeva je jedan od osnivača dobojske organizacije “Pajlejdi” za učenje programskog jezika “pajton”, u okviru istoimene međunarodne organizacije.

Direktor Ekonomske škole Doboj Tijana Vasiljević Stokić rekla je da je Tijani Paunović dodijeljeno i priznanje za najboljeg mentora na Međunarodnoj izložbi ideja, inovacija i stvaralaštva “Inost mladih 2021”, te da joj je zajedno, sa profesorom srpskog jezika Željkom Damjanović, dodijeljena srebrna plaketa za “Stim – pristup i upotreba četbota u nastavi”.

Tijana Vasiljević Stokić, direktor Ekonomske škole Doboj

Vasiljevićeva je zadovoljna što je ova škola drugu godinu zaredom dobitnik Svetosavske nagrade.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Back to top button
Close