KulturaVijesti

DOBOJ: Otvorena izložba likovnih radova Dobojlije Željka Starovića (FOTO)

U Doboju je danas otvorena izložba slika Željka Starovića iz ovog grada, koju posjetioci mogu pogledati do četvrtka, 16. jula.

Selektor izložbe Drago Handanović rekao je da je izloženo 27 radova, od kojih neka sa visokim estetskim nivoom, s obzirom na to da je Starović amaterski slikar i da je riječ o njegovoj prvoj izložbi.

Handanović je pojasnio da u radovima dominira realizam, sa osloncem na autore poput Kurbea i Van Goga, sa motivima pejzaža i mrtve prirode, a od tehnika koristi temperu, akril i ulje.

Radovi su izloženi u Umjetničkoj galeriji Centra za kulturu i obrazovanje, čiji je direktor Vukosava Sofrenić rekla novinarima da je riječ o drugoj izložbi u ciklusu predstavljanja dobojskih slikara i kolonija, koja će biti realizovana tokom ljeta.

Prema njenim riječima, izložba će biti otvorena do 16. jula, a tokom njenoh trajanja, u skladu sa vremenskim prilikama, radovi će biti postavljani i na štafelajima u gradskom parku.

Starović se slikarstvom bavi od djetinjstva, pa je važio za najtalentovanijeg učenika-slikara u školi, a životni put ga je odveo i drugu oblast – muziku, pa je slikarstvo kod njega bilo zapostavljeno sve do 2015. godine, kada mu se intezivno posvjećuje.

Starović je izlagao na nekoliko kolektivnih izložbi, a ovo mu je prva samostalna. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close