Vijesti

DOBOJ: Otvoren rekonstruisani glavni objekat “Pošta Srpske”

Pet godina nakon što je devastiran u poplavama u Doboju je rekonstruisan glavni objekat “Pošta Srpske”. U sanaciju ovog objekta do sada je uloženo 650 hiljada maraka, a kako su rekli iz ovog preduzeća nastaviće i dalje sa rekonstrukcijom. Novi moderni objekat “Pošta Srpske” u Doboju svečano je otvoren simboličnim presijecanjem vrpce.

Adaptacijom i rekonstrukcijom devastiranog objekta pošta, napravljen je jedan od najmodernijih objekata poštanskog sistema Republike Srpske. Uređen je po savremenim evropskim standardima, što je značajno za pružanje kvalitetnih usluga. Bolje uslove rada imaće i 50 radnika, koliko ih je zaposleno u ovom glavnom objektu “Pošta” u Doboju.

-Objekat posjeduje izuzetno modernu prostoriju – trezor za novac, koja je na ovim prostorima najmodernije opremljena. Takođe,posjeduje i veliki radni prostor, koji nam je dosta toga olakšao u našem radu u odnosu na ranije uslove. U suštini, mi smo jako zadovoljni – izjavila je Sonja Lazarević, radnica “Pošta Srpske”.

Sredstva u adaptaciju uložena su iz vlastitih prihoda i iz Fonda solidarnosti Republike Srpske. Kako najavljuju ići će se i u rekonstrukciju prvog sprata objekta, gdje je sjedište Radne jedinice za poštanski saobraćaj Doboj.

-U adaptaciju šalter sale, trezora i podrumskih prostorija, mi smo utrošili negdje oko 650 hiljada maraka. Od tih 650 hiljada maraka, 300 hiljada maraka smo dobili iz Fonda solidarnosti za obnovu i razvoj. Mi se nećemo na ovome zaustaviti, jer dalje idemo i u adaptaciju gornjih prostorija – rekla je Jasminka Krivokuća, direktorka “Pošta Srpske”.

-Ovo je objekat koji će sigurno građanima, odnosno korisnicima poštanskih usluga, ovdje u Doboju, stvoriti povoljnije uslove za korištenje istih. Samim tim će se povećati i broj korisnika poštanskih usluga, kao i njihov kvalitet – izjavila je Dijana Obradović, pomoćnik ministra za PTT u Ministarstvu saobraćaja i veza RS

Gradonačelnik Doboja, koji je sa direktorkom preduzeća svečano presjekao vrpcu rekao je da će Grad Doboj urediti plato ispred ovog renoviranog objekta “Pošta Srpske”.

-Krenuli smo sa rekonstrukcijom određenih gradskih ulica i taj posao ćemo nastaviti i u narednom periodu. Radićemo i u užem centru grada, kao i ovdje do katoličke crkve, uključujuči i ovaj plato ispred objekta “Pošta Srpske”, jer je to javna površina u nadležnosti Grada Doboja. Uređenjem te javne površine kompletna rekonstrukcija ovog objekta zaokružiće cjelinu jednog modernog objekta – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Osim ovog glavnog objekta “Pošta Srpske” u Doboju su još dva objekta pretrpjela materijalnu štetu tokom majskih poplava iz 2014. Vlastitim sredstvima “Pošte Srpske” su u relativno kratkom roku uspjele da saniraju ta dva objekta. 

Obren Petrović, poslanik u Parlamentu BiH

Foto: rtvdoboj.org, Pošte Srpske/Facebook

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close