Vijesti

DOBOJ: OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” – Kulturno-zabavni program povodom Dana škole (FOTO)

Učenici Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” u Doboju organizovali su večeras kulturno-zabavni program povodom Dana škole.

Nastavnica Tatjana Paripović kaže da je večerašnja priredba bila prilika za promociju dostignuća učeničkih nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

Direktor škole LJubiša Blagojević istakao je da se manifestacija održava pod motom “Dok je ćirilice biće i Vuka”, najavivši da će ova ustanova narednih godinu dana organizovati niz aktivnosti s ciljem afirmacije ćiriličnog pisma.

Prije početka manifestacije, Blagojević je uručio zahvalnicu gradonačelniku Borisu Jeriniću za doprinos obnovi objekata ove škole.

Zahvalnica je uručena i firmi “Sport vižn” za doniranje sportske opreme djeci sa Kosova i Metohije koja su ove godine boravila u Doboju, u okviru projekta u “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

Jerinić je najavio da će Gradska uprava i dalje podržavati projekte da bi dobojski učenici imali kvalitetne uslove za obrazovanje.

U kulturno-zabavnom programu, koji je izveden u dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje, učestvovale su školske sekcije – horska, dramska, folklorna i literarna.

Foto: srna.rs, rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close