Vijesti

DOBOJ: Omladinska banka Doboj – potpisan prvi ugovor za mikro biznis

Grad Doboj i Fondacija Mozaik već treću godinu finansijski podržavaju rad Omladinske banke Doboj čiji program ima za cilj povećati učešće mladih u procesima lokalnog razvoja Grada Doboja sa akcentom na ruralne sredine dodjelom bespovratnih sredstava za projektne ideje koje osmisle neformalne grupe mladih.

Ove godine već su finansijski podržana i realizovana četiri društveno-korisna projekta, „Street work out”, koji je realizovao Mirko Vujić sa svojim drugarima, projekat „Fitnes ljeto”, koji je realizovao Dejan Ignjić sa svojim timom, projekat „Uređenje sportskog igrališta”, koji je sa saradnicima realizovao Milenko Petrović i projekat „Rekonstrukcija omladinskog doma”, koji je sa kolegama realizovao Vanja Vanovac. Takođe, podržan je još i projekat „FK Polet Podnovlje – Izgradnja nadstrešnice”, koji je u fazi realizacije, a čiji je koordinator Nikola Slijepčević.

Juče je u Gradskoj upravi Grada Doboja potpisan i prvi ugovor za mikro biznis sa mladim dobojskim preduzetnikom Ahmedom Isićem koji je pokretač mikro biznisa „Ka Solution”, koji se bavi prodajom i servisiranjem računara, računarske opreme i telefona. Prema njegovim riječima, „Ka Soluton” će se u narednom periodu baviti računarskim i optičkim mrežama, koje su danas sve više zastupljene zbog velikog prometa podataka.

-Naša osnovna djelatnost je prodaja i servisiranje računara, računarske opreme i telefona. Međutim, nakon današnjeg potpisivanja ugovora za mikro biznis, našu djelatnost ćemo proširiti na računarske i optičke mreže, koje su danas popularne zbog brzine i velikog prometa podataka. Takođe, uporedo sa ovim mikro biznisom razvijam i društveni biznis S-Quad. Riječ je o električnom automobilu namijenjeom za dvije osobe, koji ćemo predstaviti na Demo Day 1, gdje ćemo tom prilikom saznati da li će naša ideja biti finansirana. Zahvaljujući zajedničkom radu Fondacije Mozaik i Grada Doboja, predstavljao sam grad Doboj širom BiH, a takođe i šire, odnosno u Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Gruziji i Jermeniji. Iskreno se nadam da ćemo naš grad uskoro predstavljati u Ukrajini i Senegalu – rekao je Ahmed Isić, mladi dobojski preduzetnik.

Omladinska banka Doboj ima pet članova odbora i jedan od njih je i Mladen Joksimović, koji je za naš portal rekao, da je u ovoj godini Omladinska banka Doboj podržala pet društveno korisnih projekata za mlade, od kojih su četiri završena, dok je peti u fazi realizacije.

-Mi smo u ovoj godini završili četiri društveno korisna projekta na teritoriji Grada Doboja, dok nam je peti projekat u fazi realizacije. Nastavili smo i dalje sa našim radom i kao što ste vidjeli danas smo prisustvovali potpisivanju ugovora za prvi mikro biznis, koji pokreće mladi preduzetnik Ahmed Isić, a čije pokretanje očekujemo uskoro. Ovom prilikom bih se zahvalio prethodnom gradonačelniku Doboja g. Obrenu Petroviću jer je za vrijeme njegovog mandata formirana Omladinska banka Doboj, koja je u saradnji sa Fondacijom Mozaik dala šansu mladim ljudima za razne projekte i mikro biznise. Takođe, veliku zahvalnost upućujem i sadašnjem gradonačelniku Doboja Borisu Jeriniću koji je nastavio dobru praksu g. Obrena Petrovića da daje podršku mladim ljudima i tako pomaže omladinski društveno-korisni rad. Pozivam sve mlade ljude da već od danas počnu razmisljati o idejama za društveno-korisne projekte i mikro biznise za narednu godinu i da se obavezno prijave, odnosno konkurišu kada bude objavljen poziv – rekao je Mladen Joksimović, član Odbora Omladinske Banke Doboj.

Foto. rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close