SportVijesti

DOBOJ: Ognjen Kuzmić u rodnom gradu i kod gradonačelnika

U Gradskoj upravi danas je organizovan prijem za proslavljenog i svjetski poznatog dobojskog košarkaša Ognjena Kuzmića. U pratnji Kuzmića na prijemu je bio i trener košarkaškog kluba „Best” Željko Babić. Na prijemu je razgovaano o njihovim planovima o pokretanju škole košarke za dječake i djevojčice od šest do 18 godina, koja će početi sa radom od 1. avgusta ove godine.

Ognjen Kuzmić uručio poklon gradonačelniku Jeriniću

Prvi čovjek grada zahvalio se Kuzmiću što je danas posjetio Gradsku upravu, te rekao da je on ambasador grada Doboja, da su za njega vrata Gradske uprave uvijek otvorena i da je uvijek dobrodošao u svoj i naš grad. Gradonačelnik Jerinić je rekao da Grad Doboj podržava sve sportske kolektive i da mu je želja da košarka u Doboju zaživi još više.

-Drago mi je što je Ognjen postigao mnogo toga u svjetskoj košarci. Danas smo razgovarali o njihovim planovima. Oni imaju u planu da afirmišu košarku u našem gradu, da privuku što veći broj mladih osoba, da ih sklone sa ulice i pruže im priliku da se kroz sport i druženje usavršavaju i postižu rezultate  Drago mi je što je on odlučio da upravo ovdje u Doboju podrži košarku i mlade ljude, odnosno da vrati košarku u Doboj i povrati joj stari sjaj. Posebno mi je drago što oni imaju u planu da pokrenu i žensku košarku, jer pored rukometa i odbojke djevojčice nemaju ili su im smanjene mogućnosti za takmičenje u drugim kolektivnim sportovima. Najbolji primjer kako se može uspjeti iz jednog malog mjesta, iz Grabovice, odnosno Doboja i Republike Srpske i postati svjetski poznat košarkaš je upravo Ognjen Kuzmić – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Trener Košarkaškog kluba „Best” Željko Babić najavio je da će od 1. avgusta početi sa radom škola košarke za dječake i djevojčice, koju će voditi Kuzmić u saradnji sa licenciranim trenerima i stručnjacima od kojih će neki dolaziti iz inostranstva. 

-Mi imamo cilj da napravimo nešto za djecu grada Doboja, a zato imamo i dobru podršku od Borisa Jerinića, gradonačelnika Doboja. U zadnjih 6-7 godina djeca iz Doboja su odlazila u susjedna mjesta da igraju košarku. Košarku nisu igrala u Doboju i u neku ruku žao nam je i krivo zbog toga. Ognjen i ja smo zbog toga odlučili da zasučemo rukave i da postavimo dobre temelje za našu djecu iz grada. Mi želimo da ona imaju priliku da igraju košarku, da ne odlaze prerano iz grada i da bi ona sutra kao i Ognjen što čini danas, sjetila se Doboja i vratila mu na lijep način za sve ono što su ona zaslužila ovdje – rekao je Željko Babić, trener Košarkaškog kluba „Best” Doboj.

Željko Babić, trener Košarkaškog kluba „Best” Doboj

Proslavljeni i nadaleko poznati dobojski košarkaš Ognjen Kuzmić zahvalio se gradonačelniku što ga je primio u posjetu i na podršci koju će pružiti školi košarke u njenom radu.

-Ja sam počeo da igram košarku u Doboju i mislim da je sasvim normalno da ja vratim gradu za ono što je on meni dao na mom početku. Mi smo došli na ideju da pokrenemo novi klub, razgovarao sam sa trenerom i sa gradonačelnikom i mislim da će ovo biti dobra ideja. Živimo u vremenu kad je tehnologija oduzela dosta vremena djeci i mislim da će ovo biti dobro za njih u smislu da ih fizički aktiviramo. Potpisao sam ugovor sa KK Crvena zvezda, tako da ću biti blizu i dolaziti ovdje da podržim i pomognem u radu kluba. Poručio bih klincima da nikada ne odustaju, da vrijedno treniraju i da će rezultat sigurno doći – izjavio je Ognjen Kuzmić, proslavljeni dobojski košarkaš.

Ognjen Kuzmić, proslavljeni dobojski košarkaš

Škola košarke za dječake i djevojčice će početi sa radom od 1. avgusta, a termini za treniranje su obezbijeđeni u sali Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić” Doboj.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close