Povodom Dana grada Doboja – 28. juna održana je svečana akademija na kojoj su uručene plakete, amblemi i novčane nagrade zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Ove godine najviša priznanja gradske plakete otišla su u ruke poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obrena
Petrovića i ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH Sevlida Hurtića.

Amblemi i novčane nagrade uručeni su i najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i predstavnicima svih vjerskih zajednica.

Svečanoj akademiji prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov, zamjenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović, ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH Sevlid Hurtić, ministar pravde u Vladi Republike Srpske Miloš Bukejlović, direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš. poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obren Petrović i Sanja Vulić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Jošić, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, predsjednik Skupštine grada Doboja Srećko Rekanović i brojne druge zvanice iz društveno-političkog života grada Doboja.

U sklopu obilježavanja Dana grada uručeni su i ključevi za 134 stana izbjeglim i raseljenim licima. Ključeve su im uručili najviši zvaničnici Srpske. Vrijednost projekta je oko 8.5 miliona KM, a podjelom ključeva zatvara se i kolektivni centar u našem gradu.

Doboj danas slavi svoj 609. rođendan. Prvi put ime grada pominje se u dubrovačkom pismu ugarskom kralju Žigmundu od 28. juna 1415. godine.

Opširnije u prilogu:

Foto: rtrs.tv, rtvdoboj.org, x.com/Vlada_Srpske

RTV Doboj

Prethodni članakVRIJEME: Sutra nestabilno s kišom
Naredni članakDogodilo se na današnji datum, 28. jun