Vijesti

DOBOJ: Održana svečana akademija povodom Dana grada (FOTO)

Povodom 28. juna Dana grada Doboja održana je svečana akademija na kojoj su zaslužnim pojedincima i kolektivima uručena najviša gradska priznanja. Akademiji je prisustvovala i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović koja je dobitnik najvišeg priznanja – Plakete grada Doboja za izuzetno zalaganje i pomoć ovoj lokalnoj zajednici.

Predsjednica Cvijanović se zahvalila na ovom priznanju, te je rekla da su u Doboju započeti mnogi projekti, koji će, kako je istakla svi biti i završeni. Dodala je da je ovo priznanje rezultat njenih napora tokom mandata predsjednika Vlade Republike Srpske, ali i danas kao predsjednika Srpske.

-Svjesna sam apsolutno, kao prvo strateškog značaja i važnosti Doboja, ali isto tako koliko je važno da mi razvijamo sve naše opštine i gradove. Doboj je primio značajna sredstva u smislu realizacije strateški važnih projekata. Sve što je započeto biće završeno, ali mnoge od stvari već su i završene. U narednih nekoliko godina Doboj će biti mjesto u kojem će se vršiti ogromna ulaganja – izjavila je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

Isto priznanje kao predsjednica Srpske dobio je i federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić za doprinos suživotu i realizaciji projekata na području Doboja. Gradonačelnik je izjavio da je Doboj postao stabilna lokalna zajednica, koja ima razvojne šanse. Brojni su kapitalni projekti koji će se realizovati, a jedan od najvažnijih je zaštita grada od poplava.

-Imamo uvjeravanja predsjednice Republike Srpske da ćemo u taj projekat u narednom periodu vrlo brzo ući. Mi smo već krenuli u eksproprijaciju zemljišta, radimo reviziju projekta i iznaći ćemo finansijsku konstrukciju, kako bi zaštitili naše građane i njihovu imovinu. Ono što moram istaći jeste da je počela da se radi i regionalna bolnica, tu smo u prvoj fazi projekta gdje se radi projektovanje – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Svečanoj akademiji prisustvovali su brojni gosti među kojima i predstavnici iz pobratimljene opštine Ćuprija.

-Vidi se iz godine u godinu da Doboj napreduje i da se razvija. Posebno mi je drago zbog toga, iz razloga što Grad Doboj i opština Ćuprija veoma dugo njeguju prijateljske odnose – izjavio je Ilija Paunović, zamjenik predsjednika opštine Ćuprija.

Dobitnici Amblema grada su Osnovna škola “Milan Rakić” iz Velike Bukovice za izuzetan i trajan doprinos obrazovanju na području Doboja, kao i Pejo Zubak za 50 godina aktivnog rada u vatrogastvu. Novčane nagrade od po 3.000 KM uručene su “Kolu srpskih sestara” za doprinos očuvanju kulture i tradicije i najvećoj Zajednici etažnih vlasnika u naselju Pijeskovi za doprinos i očuvanje lokalne zajednice. Na svečanoj akademiji održanoj u Centru za kulturu i obrazovanje nagrade su uručene i učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate. 

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close